hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müfettişler polislerin savunmasını aldı

    Müfettişler polislerin savunmasını aldı
    expand

    İstanbul Beyoğlu'nda, karakolda polis silahından çıkan kurşunla ölen Nijerya uyruklu Festus Okey ile ilgili soruşturma sürüyor. İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği iki müfettişe, "Yok" denilen kamera kayıtları verildi. Görüntülerde olay anı değil, Festus'un karakola getirilişi ve yaralı halde çıkarılışı var.

    Nijerya uyruklu Festus Okey'in Taksim polis merkezindeki ölümünün üzerinden 21 gün geçti. Ancak olaydaki soru işaretleri çözülmüş değil.
     
    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, iki müfettişi Nijeryalının ölümünü araştırmak üzere İstanbul'a gönderdi.
     
    İncelemelerine başlayan müfettişlere, "Yok" denilen kamera görüntüleri verildi.
     
    Görüntülerde Festus Okey, polislerin eşliğinde polis merkezinden içeri giriyor. Daha sonraki görüntüde ise, yaralı olarak polisler tarafından hastaneye götürülürken görülüyor.
     
    Polis merkezinin girişinde kaydedilen görüntüler, Beyoğlu Adliyesi'ne de gönderildi.
     
    Polislerin ifadesi alındı
     
    Müfettişler Nijeryalının ömününe sebep olan polis C.Y.'nin de ifadesini aldı. Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü de, müfettişlere savunmasını yaptı.
     
    Savunmaya göre Birleşmiş Milletler'e mülteci olma başvurusunda olan bir kişinin, hakkında hiçbir polis soruşturması geçirmemesi gerekiyor.
     
    Eğer soruşturma yapılırsa sığınma başvurusu BM tarafından kabul edilmiyor. Polislerin savunmasına göre, Festus Okey de soruşturma geçirmemek için kaçmaya teşebbüs ederken arbede çıktı ve bu sırada C.Y. adlı polisin silahı ateş aldı, Okey öldü.
     
    Emniyet savunmasını, BM'nin izahat istediği Dışişleri Bakanlığı'na da gönderdi. Bakanlık, savunmayı inceledikten sonra BM'ye gönderecek.
     
    30 Ağustos'ta ölmüştü
     
    İstanbul Beyoğlu'nda 30 Ağustos'ta gözaltına alınan Nijerya uyruklu Festus Okey karakolda polisin silahından çıkan kurşunla ölmüştü.
     
    İddiaya göre, gözaltına alınan Nijeryalı, polise karşı koymuş, bu sırada arbede yaşanmış, arbede sırasında da polisin silahı ateş almıştı. Savcılığın olayla ilgili soruşturması sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow