hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Siyasi partiler halkın oyuyla kapatılmalı"

    Siyasi partiler halkın oyuyla kapatılmalı
    expand

    Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, DTP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, "Siyasal partilerin yargı yoluyla değil, halkın oyuyla kapatılması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

    Coşar, yaptığı yazılı açıklamada, "kurulduğu günden bugüne kadar olan süreçte terörle arasına sınır koyamayan, varlık nedeni olan demokrasi konusunda iyi bir sınav veremeyen DTP'nin" kapatılması için yargı sürecinin başladığına işaret etti.
     
    "Partinin kapatılması istemiyle dava açmanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın takdirinde olduğunu" belirten Coşar, ancak bu davanın açılmasının siyaseten doğru olmadığını savundu.
     
    Coşar, "liberal demokratik sistem içinde, siyasal yaşamın ve demokrasinin en önemli ve vazgeçilmez unsurlarından olan ve halkı yetkilendirmenin araçları arasında yer alan siyasi partilerin yargı yoluyla değil, halkın oyuyla kapatılması gerektiğini" ifade etti.
     
    Coşar, "O nedenle Ankara Barosu olarak, Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından DTP'nin kapatılması talebiyle açılan davaya karşı olduğumuzu, anılan partiyi kapatmak yerine suç ve cezanın kişiselliği ilkesi gereğince etnik ırkçılık yaptıkları, çözümü demokraside ve parlamentoda değil de silahta aradıkları ve bu yönde faaliyet gösteren terörörgütüyle organik bağı oldukları tespit edilen parti üyeleri hakkında dava açılmasını hukuken ve siyaseten daha uygun olacağı yönündeki düşüncemizi kamuoyuyla paylaşırız" dedi.
     
    DTP hakkında kapatılma davası
     
    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Demokratik Toplum Partisi (DTP) hakkında kapatma davası açtı. Gerekçede, DTP'nin, "devletin bağımsızlığı, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik eylemlerin odağı haline geldiği" belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow