hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DTP tebdir istemleri için ikinci raportör

    DTP tebdir istemleri için ikinci raportör
    expand

    Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın DTP ile ilgili tebdir talepleri için harekete geçti. Başkan Haşim Kılıç ikinci bir raportör görevlendirdi.

    Başsavcılığın dava süresince 'seçime girmeme ve üyelik dondurma'ya ilişkin talepleri yeni yıldan önce karara bağlanacak. Eğer tedbir kararı alınırsa, DTP yaklaşan yerel seçimlere katılamayacak.
     
    DTP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili yasal süreç devam ediyor. Ancak Yargıtay Başsavcılığı, bu davada diğerlerinden farklı bir yönteme başvurdu.
     
    Kapatma talebinin yanında nihai karardan önce parti hakkında bazı tedbirlerin de uygulanmasını istedi ve "Dava süresince DTP yönetici ve üyeleri hakkında  kısıtlamalar uygulansın" dedi.
     
    Başsavcılık, aralarında milletvekili, belediye başkanı ve yöneticilerin de bulunduğu 150 bin DTP üyesinin dava sürecindeki seçimlere parti listesinden ya da bağımsız katılmamasını talep etti. Partinin üye kaydının da dondurulması istendi.
     
    Anayasa Mahkemesi harekete geçti
     
    Mhakeme, kapatma davasında önce bu talepleri görüşecek. Başkan Haşim Kılıç, ikinci bir raportör görevlendirdi. Raportör talepleri inceleyip rapor hazırlayacak. Anayasa Mahkemesi heyeti de toplanıp karar verecek.
     
    Anayasa Mahkemesi'nin tedbirlerle ilgili kararını yeni yıldan önce vermesi bekleniyor. Eğer mahkeme tebdir taleplerini kabul ederse, DTP yönetici ve üyeleri yaklaşan yerel seçimlere katılamayacak.
     
    Anayasa Mahkemesi kapatma davası için iddianameyi DTP'ye gönderdi. Yani bir aylık yasal savunma süresi başladı. Şimdi DTP önce yazılı savunma verecek, sonra da sözlü savunma için mahkemeye gidecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow