hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Roj TV'nin malvarlığı kaçırılıyor

    Roj TVnin malvarlığı kaçırılıyor
    expand

    Belçika Maliye Bakanlığı'nın Roj TV'ye 4 milyon euro vergi cezası kesmesi üzerine terör örgütü PKK'nın, yayın organına ait mal ve paraları Danimarka ve Almanya'ya kaçırdığı bildirildi.

    Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Belçika Maliye Bakanlığı'nın vergi cezasının ardından örgütün yayın organı Roj TV, örgütün finans kaynaklarının Avrupa'da yakın takibe alınması yüzünden parayı temin edemedi.
     
    Belçika hükümetinin paranın tahsilatı için henüz bir girişimde bulunmamasından kaynaklanan boşluğu fırsat bilen örgüt, Roj TV'nin Denderleeuw stüdyolarındaki mal, para ve fonlarını Danimarka ve Almanya'ya kaçırmaya başladı.
     
    Örgütün yayın organına ait teçhizatların bir bölümü Almanya'daki stüdyolara taşınırken, yayın organına ait para ve fonların örgüt yandaşları üzerine geçirilerek bu ülkelerdeki hesaplara aktarıldığı da kaydedildi.
     
    Belçika Maliye Bakanlığı 18 Şubat 2008 tarihinde terör örgütü PKK'nın yayın organı Roj TV'nin Denderleeuw'daki stüdyolarında bulunan malları mali kayıt altına alıp, 28 Şubat 2008 tarihine kadar 4 milyon euro vergi borcunun ödenmesi yönünde bildirimde bulunmuştu.
     
    Roj TV yetkililerinin 28 Şubat'a kadar parayı ödememesine rağmen cezanın tahsiline yönelik süreç Belçika Maliyesi tarafından henüz başlatılmamıştı.
     
    Geçmişte Med TV basılmıştı
     
    Belçika adaleti, terör örgütünün o dönemki yayın organı Med TV ile ilgili 1996 yılında da benzer bir soruşturma başlatmıştı.
     
    Belçika polisi, 18 Eylül 1996'da düzenlediği "Spoutnik Operasyonu" çerçevesinde, Brüksel yakınlarındaki Denderleeuw kasabasında bulunan Med TV stüdyolarını ve terör örgütünün bazı yan kuruluşlarının temsilciliklerini basmıştı.
     
    Bu baskınlar sırasında birçok belgeye ve video kasete el konulmuş, 5 kişi tutuklanmıştı.
     
    Brüksel Savcılığı, Belçika'daki Spoutnik Operasyonu çerçevesinde, terör örgütünün yan kuruluşlarını karapara aklama, insan kaçırma, haraç toplama, şantaj, sahte belge düzenleme ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlar yönünden de soruşturmuştu.
     
    Abdullah Öcalan da bu soruşturma kapsamında İmralı'daki cezaevinde sorgulanmıştı.
     
    Terör örgütünün karapara aklayarak elde ettiği ve televizyon lisansı için kullandığı 50 milyon dolar değerindeki mücevherlere ise İsviçre'de el konulmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow