hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güvenç Kurtar Bursaspor'dan ayrıldı

    Güvenç Kurtar Bursaspordan ayrıldı
    expand

    Turkcell Süper Lig ekibi Bursaspor'un teknik direktörü Güvenç Kurtar görevinden istifa etti.

    Sezona Samet Aybaba ile başladıktan sonra geçtiğimiz ay teknik adam değişikliğine giden Bursaspor'da Güvenç Kurtar dönemi sadece bir buçuk ay sürdü.

    Yeşil-beyazlı kulübün ikinci başkanı Osman Çelik, Kurtar'ın kendisini telefonla arayarak istifa ettiğini bildirdiğini söyledi.

    Deneyimli teknik adam ile kısa bir telefon görüşmesi yaptığını belirten Çelik, "Güvenç hoca bana 'istifa gerekçemi daha sonra size açıklarım' dedi" bilgisini verdi.

    Samet Aybaba'nın ayrılmasının ardından takımdaki sorunları bilerek göreve geldiğini belirten Kurtar ise sorunların boyutlarının tahmininden büyük olduğunu söyledi:

    "Sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle kadro oluşturmakta bile zorlanırken, taraftarların istifa çağrısına anlam veremedim. Trabzonspor maçını kazandık, buna rağmen tribünlerden istifa sesleri yükseldi. Bunlara anlam veremiyorum. Bu nedenle görevimden ayrılıyorum."

    Turkcell Süper Lig'de ilk bölümü 22 puanla dokuzuncu sırada kapatan Bursaspor, Kurtar yönetiminde çıktığı yedi lig maçından sadece birini kazandı ve yedi puan topladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow