hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boğaziçi Üniversitesi'nde Ermenice dersi

    Boğaziçi Üniversitesinde Ermenice dersi
    expand

    Boğaziçi Üniversitesi (BÜ), Ermenice'yi seçmeli dil dersi olarak öğrencilerine sunma kararı verdiğini açıkladı.

    Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, üniversite bünyesinde yer alan Yabancı Diller Yüksekokulu'nun, "Readings in Turkish Language Armenian Script Text-Ermenice Harflerle Yazılmış Türkçe Eser İncelemesi" adlı bir ders açtığı belirtildi.
     
    Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Ermenice'yi seçmeli dil dersi olarak öğrencilerine sunma kararı vermiştir. Boğaziçi Üniversitesi Senatosu'nun onayı ile kabul edilen ders programına göre, temel dil eğitimi çerçevesinde bu alanda ve bu aşamada üç dersin açılması planlanmıştır" denildi.
     
    Bu eğitim öğretim yılının ikinci yarısında açılan ilk dersin, "Ermenice harflerle Türkçe yazılmış eserleri okuma becerisini geliştirmeyi ve bu tür metinleri incelemeyi amaçladığı" kaydedildi.
     
    Bölüm kotayı doldurdu
     
    "ARM105" koduyla seçmeli olarak açılan ders, kayıtların başlamasıyla birlikte kotasını doldurdu ve farklı bölümlerden öğrencilerin ilgisini çekti.
     
    Açıklamada, "Tarihçiler açısından arşiv belgelerini okuma ve çözümleme için gereken Ermenice'nin, farklı metinlerin okunmasını sağlamasıyla araştırmacılara destek olacağı düşünülmüştür. Sonbahar döneminde Modern Batı Ermenicesine giriş niteliğinde alfabe, temel sözcük bilgisi, dil bilgisi kuralları ve metin okuma çalışmaları içeren dersler de verilmeye başlanacaktır" denildi.
     
    Üniversitede halihazırda İngilizce eğitimin yanı sıra seçmeli olarak İspanyolca, İtalyanca, Fransızca, Almanca, İbranice, Rusça, Arapça, Farsça, Japonca, Çince, Yunanca, ve Latince dil eğitimleri veriliyor.
     
    Romence dersi de var
     
    Bu eğitim-öğretim döneminde açılan bir diğer yeni dil dersi de "Romence". Bu ders de öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
     
    Boğaziçi Üniversitesi'nde 1000'in üzerinde öğrenci seçmeli dil dersi alıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow