hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğu Perinçek tutuklandı

    Doğu Perinçek tutuklandı
    expand

    Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in de bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ise serbest bırakıldı.

    Soruşturmayı yürüten Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca "Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olmak ve devlete ait gizli belgeleri temin edip elinde bulundurmak" suçlarından tutuklanması istemiyle sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan Perinçek, adliyedeki işlemleri tamamlandıktan sonra Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.
     
    Bu sırada, adliyenin önünde bekleyen İP'li bir grup, kararı protesto eden çeşitli sloganlar attı.
     
    Perinçek'in, adliyeden çıkartılmadan önce eşi Şule Perinçek ile görüştürüldüğü öğrenildi.

    Perinçek, saat 09.15'te Bayrampaşa Cezaevi'ne ulaştı.

    Adliyeye bu sabaha karşı 02.00'de getirilen Perinçek, adliyeye girişi sırasında basın mensuplarına "Hedefte ordu var" demişti.

    Şule Perinçek: "Böyle birşey görmedim"
     
    İP üyesi bir grup, gözaltındakilere destek vermek amacıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Grubu, ziyaret eden Şule Perinçek, 12 Mart'ı, 12 Eylül'ü yaşadıklarını, Diyarbakır'da, Haymana'da cezaevinde kaldıklarını dile getirerek, "Ama ben hayatımda böyle bir şey görmedim" dedi.
     
    "Türkiye'nin gurur vesilesi olacak insanların sorgulandıklarını, bu durumdan sıradan bir vatandaş olarak utandığını" söyleyen Perinçek, "Gelip bizim evimizden neler aldılar. Ben anlam veremiyorum o çuvallara girenlere. Suç unsuru diye koydukları şeyleri gördükçe utandım. 'Atatürk ve Atatürkçülük' kitabı. Diyorum ki, 'Bunu neden alıyorsunuz? Ne ilgisi alakası var?' Arkasına bakıyorum, Harp Akademileri Yayınları. Mesele o" diye konuştu.
     
    Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer isimler ise, Ulusal TV Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ile gazeteci Adnan Akfırat.
     
    Savcının tutuklanmasını istediği, eski rektör Kemal Alemdaroğlu ise, mahkemece serbest bırakıldı. Alemdaroğlu'nun yurtdışına çıkışı yasaklandı, her ayın 1'i ve 15'inde, polis mermezine giderek imza atmasına karar verildi.
     
    Alemdaroğlu: "Ergenekon soytarısı..."
     
    Alemdaroğlu da, adliyeden çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hakkındaki suçlamanın, Anayasa'ya, yasalara saygılı, demokrasi hayranı kişilere yakıştırılamaz bir suçlama olduğunu söyledi.
     
    "Aslında hepinizin takdir edeceği nedenlerle yapılmıştır" diyen Alemdaroğlu, yargıya saygılı olduğunu ifade etti.
     
    Emniyet güçlerine de kendisini gayet güzel ağırladıklarını belirterek teşekkür eden Alemdaroğlu, "Birilerinin, iktidar sahiplerinin Ergenekon üzerinden birtakım mesajlar iletmesini ve Ergenekon üzerinden birtakım çalışmalar yapmasını mutlaka ödeyecektir. Ben Türk toplumunun gücüne, özverisine, sağduyusuna inanıyorum ve yargı da bunu en güzel şekilde gösterecektir" dedi.

    Alemdaroğlu ayrıca, "Ergenekon soytarısının ne olduğunu, yakında herkes görecektir" ifadesini kullandı.
     
    Benli: "Hepsi benim kadar masum"
     
    Gözaltına alınarak savcılıkça serbest bırakılan İbrahim Benli, serbest bırakılmasının ardından adliyeden çıkan ve bina önünde bekleyen yakınları ile bir grup İP üyesi tarafından karşılandı.
     
    Bir basın mensubunun "kendisine ne gibi suçlamalar yöneltildiğini" sorması üzerine Benli, somut bir suçlama yöneltilmediğini dile getirerek, soruşturma konusunda bilgi vermemesi konusunda uyarıldığını ve buna uymaya çalışacağını belirtti.
     
    Benli, "Şuna inanıyorum, benimle beraber Ergenekon suçlamasıyla itham edilen arkadaşlarımın hepsi en az benim kadar masum. Onların da benim gibi, adaletin yerini bulup serbest kalmalarını bekleyeceğim" şeklinde konuştu.
     
    Cuma sabaha karşı gerçekleşen operasyonda 12 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'un da bulunduğu 6 kişi dün, işadamı İbrahim Benli de bugün serbest bırakıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow