hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta uçağı kazazede yakınları şikayetçi

    Isparta uçağı kazazede yakınları şikayetçi
    expand

    Isparta'daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları, kazanın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen, kusuru bulunanlar hakkında kamu davası açılmaması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdiler.

    Kazazede yakınlarının bazılarının vekaletini alan Avukat Hasan Kaşıkara, olayın üzerinden neredeyse bir yıla yakın süre geçmesine rağmen kamu davasının açılamamış olmasından dolayı Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdiklerini söyledi.

    Avukat Kaşıkara, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri adına verdikleri dilekçede, kusuru bulunan kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini ve Ulaştırma Bakanlığı'na teslim edildiği ileri sürülen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün raporunu istediklerini belirtti.

    Kaşıkara şunları söyledi:

    "57 kişinin ölümüne sebebiyet veren Atlasjet, uçağı kiraya veren World Focus AŞ yetkilileri ve kanunun yüklemiş bulunduğu gerekli gözetim ve denetim görevini yerine getirmeyerek olayın meydana gelmesinde ihmal ve kusuru olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında kamu davası açılmasını istiyoruz.

    Olayın üzerinden yaklaşık bir yıla yakın bir sürenin geçmesine rağmen davanın hala açılamamasından dolayı aileler rahatsız. Beklenen raporun da Ulaştırma Bakanlığı'na teslim edildiği yönünde duyumlar aldık, ancak net bir açıklama yapılmadı."

    Kazayla ilgili bugüne kadar hiç bir işlemin yapılamamasının kamu vicdanını yaraladığını öne süren Kaşıkara, "Uçak kara kutusu, kaza tespit tutanağı, olay yeri inceleme ve otopsi tutanakları, hava meydanları kayıtları, tanık ifadeleri ve bilirkişi raporlarına göre, ortada görevi ihmal, kusur ve denetim eksikliğinin aşikar olduğu gözlenmektedir" diye konuştu.

    Uçak kazasında oğlunu kaybeden Şeref Tokgöz de, acılarının her geçen gün yenilendiğini ancak hukuki açıdan hiç bir şey yapamadıklarını belirtti.

    Bu nedenle vicdanlarının da rahat olmadığını kaydeden Tokgöz, "Artık biran önce dava açılsın ve hakkımız aransın" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow