hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halk Ekmek'ten "fındıklı ekmek"

    Halk Ekmekten fındıklı ekmek
    expand

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, "fındıklı ekmek" üretimine başlıyor.

    Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, fabrikanın her gün dünya standartlarında 1 milyon 500 bin ekmek ürettiğini söyledi.

    Bünyelerinde oluşturdukları AR-GE birimi ile üniversitelerde, öğretim görevlileriyle daima çalışmalar yaptıklarını bildiren İlkbahar, ürettikleri ekmeklerin satışında ve kalitesinde yakaladıkları başarıda, üniversitelerden aldıkları desteğin rolünün büyük olduğunu ifade etti.

    Daha önce Hacettepe Üniversitesi ile "tıbbi ekmek" üretimi konusunda işbirliği yaptıklarını, Ankara Üniversitesi ile "çeşnibahar ekmeği" çıkardıklarını hatırlatan İlkbahar, bu konuda aldıkları olumlu tepkilerden dolayı mutlu olduklarını bildirdi.

    Teknolojinin son ürünleri ile donatılan fabrikada her türlü danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin karşılıksız olarak fırıncılara ve öğrencilere sunulduğunu belirten İlkbahar, ekmekte bir standardın oluşmasını sağlayarak, kaliteli ve sağlıklı üretimi amaçladıklarını kaydetti.

    İlkbahar, Halk Ekmek Fabrikası'nın üretimini dünya standartlarında tescil eden 7 dalda uluslararası kalite belgesi ödülü aldığını da hatırlattı.

    Vatandaşın satış taleplerini karşılamaya yönelik çalışmaların sürdüğünü anlatan İlkbahar, en hijyenik koşullarda üretilen 17 çeşit ekmeğin yanında önümüzdeki dönemde "fındıklı ekmek" üretimine geçeceklerini bildirdi.

    İlkbahar, "Deneme anlamında fındıklı ekmek üretimine geçtik ve çok olumlu tepkiler aldık" dedi.

    Kan yapıyor, ruh sağlığına iyi geliyor


    İlkbahar, fındığın sayılamayacak kadar çok faydası olduğuna işaret ederek, "Kan yapımı ve ruhsal sağlık için gerekli vitaminlerin bulunduğu fındığı, ekmek üretiminde kullanacağız" dedi.

    Enerji verici ve besleyici, cinsel gücü artırıcı, böbrekteki kum ve taşları söken fındığın, gelişme çağındaki çocuklara katkı sağlayarak, bedenen zayıf düşmelerini önlediğini bildiren İlkbahar, kalp ve kasların sağlığı ile üreme sisteminin normal çalışması ve hücrelerin yenilenmesi için gerekli bir besin olduğunu kaydetti.

    İlkbahar, fındığın kasların çalışması ve sinirlerin uyarılmasına katkı sağlayacağını ifade ederek, "Kanda kolesterolün yükselmesini önler, kan şekerini düzenler. Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir. Cinsiyet hormonlarının gelişimi için gereklidir" diye konuştu.

    İlkbahar ayrıca, fındıklı ekmek üretiminin piyasadaki fındık tüketimini de artırıcı yönde katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

    İlkbahar, fabrikanın fırınlardaki ekmek satış fiyatını dengeleyici bir unsur olarak da görev yaptığını bildiren İlkbahar, "Halk ekmek ucuz olunca fiyatlar dengeleniyor ve diğerleri kendini buna göre ayarlıyor ve böylece piyasa kontrol edilmiş oluyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow