hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bank of America 1 milyar dolar zarar etti

    Bank of America 1 milyar dolar zarar etti
    expand

    ABD'li Bank of America, üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde zarar etti.

    ABD'nin ikinci büyük bankası Bank of America, Temmuz-Eylül döneminde 1 milyar dolar (hisse başına 0,26 dolar) zarar ettiğini açıkladı.

    Söz konusu çeyrekte hisse başına 0,21 dolar zarar etmesi beklenen banka, geçen yıl aynı dönemde 1,2 milyar dolar kar etmişti.

    Bankanın üçüncü çeyrekte gelirleri ise 24,6 milyar dolar oldu.

    Bank of America'nın Üst Yöneticisi Kenneth Lewis, kredi kartlarıyla ilgili batık kredilerdeki düzelmeye gönderme yaparak, "erken gelen olumlu işaretlerin cesaret verici" olduğunu söyledi.

    ABD'de daha önce Goldman Sachs bankası üçüncü çeyrekte 3,19 milyar dolar, Citigroup 101 milyon dolar ve JP Morgan Chase ise 3,6 milyar dolar kar açıklamıştı.

    General Electric

    Bu arada General Electric, üçüncü çeyrekte karı geçen yıl aynı döneme göre büyük oranda geriledi.

    General Electric (GE), finans kolunun ekonomideki gerilemeden önemli oranda etkilendiği için bu yıl Temmuz-Eylül döneminde karının geçen yıl aynı döneme göre yüzde 44 azalarak 2,5 milyar dolar (hisse başına 0,22 dolar) kar ettiğini açıkladı.

    Şirketin, geçen yıl aynı çeyrekte karı 4,5 milyar dolar olmuştu.

    Şirketin geçen yıl üçüncü çeyrekte 47,2 milyar dolar olan gelirleri ise bu yıl aynı çeyrekte yüzde 20 azalarak 37,8 milyar dolar oldu.

    Medyadan ağır sanayiye kadar birçok alanda faaliyet gösteren ve ABD ekonomisinin sağlığının barometresi olarak görülen GE'nin Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Immelt, "Sanayide düşük büyüme ortamında iyi performans göstermeyi sürdürüyoruz ve bilançomuzu güçlü nakitle güçlendirdik" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow