hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aragones bitti, Daum başladı

    Aragones bitti, Daum başladı
    expand

    Fenerbahçe kulübü, İspanyol teknik direktör Aragones ile yollarını resmen ayırdı ve Christoph Daum yönetiminde sezon hazırlıklarına başladı.

    Sarı-lacivertli kulübün yollarını ayırmak için pazarlıklarını sürdürdüğü İspanyol teknik adam Luis Aragones ile anlaşmaya varıldığı ve sözleşmenin fesh edildiği belirtildi.

    İspanyol teknik adama fesih bedeli olarak dört milyon euro ödendiği iddia ediliyor ancak Fenerbahçe'den bu konuda bir açıklama gelmedi.

    Kulübü, Aragones'in yerine 2009-2010 sezonunda sarı-lacivertli takımın başına getirdiği Christoph Daum'u resmen açıkladı.

    Yeni sezon hazırlıklarına başlayan kulübün internet sitesindeki haberde Alman teknik adam için, "yeni teknik direktörümüz Christoph Daum" ifadeleri kullanılarak, Daum'un fotoğrafları yayınlandı.

    Fenerbahçe Kulübü, Daum ile anlaşmasına ve yeni sezon için planlama yapmasına rağmen, geçen sezon takımın başında bulunan Aragones ile sözleşmesini feshedemediği için herhangi bir açıklama yapamamıştı.

    Sarı-lacivertli kulüp, Daum'un teknik ekibinde yer alan isimleri de açıkladı. Kondisyoner Roland Koch'un yanı sıra teknik kadroda yardımcı antrenör Ayhan Tumani, kaleci antrenörü Holger Gehrke ve doktor Ertuğrul Karanlık yer alıyor.

    "İleriye bakmalıyız"

    Samandıra tesislerinde futbolcularla tek tek konuşan Alman teknik adam, sarı-lacivertli takımda daha önce de görev yaptığını anımsatarak, "ama geriye bakmak istemiyorum, ileriye bakmalıyız" dedi.

    "Burası hepimizin evi" diyen Christoph Daum'un, "burada hep birlikteyiz. Bunu böyle kabul edin. Üzerinizdeki formanın hakkını vereceksiniz. Ben yaptırdığım çalışmalarda her zaman için sizden daha fazlasını isteyeceğim. Bunu belli bir zaman sonra siz de isteyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

    Fenerbahçe ile sözleşme imzaladıktan sonra operasyon geçiren Özer Hurmacı'nın çalışmayı saha kenarından takip ettiği, Alex, Deivid, Roberto Carlos, Güiza ve kaleci Mert dışındaki bütün oyuncuların çalışmaya katıldıkları bildirildi.

    Sarı-lacivertli takım çalışmalarını iki hafta süreyle İstanbul'da sürdürdükten sonra, ikinci etap çalışmaları için yurt dışına gidecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow