hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Açgözlü City Adebayor'u da bitirdi

    Açgözlü City Adebayoru da bitirdi
    expand

    Manchester City, Arsenal'in golcüsü Emmanuel Adebayor'un transferinde mutlu sona ulaştı. Togolu golcü, çalışma izni onaylandıktan sonra resmi sözleşme imzalayacak.

    İngiltere'de transferin en aktif takımı Manchester City, Roque Santa Cruz ve Carlos Tevez'den sonra hücum hattına Emmanuel Adebayor'u da eklemek üzere.

    Sağlık kontrolünden geçen Togolu golcü, İngiltere'deki çalışma izni onaylandıktan sonra resmen City'nin futbolcusu olacak.

    Manchester City'nin, geçtiğimiz üç buçuk yılı Arsenal'de geçiren 25 yaşındaki Adebayor için 25 milyon sterlin bonservis bedeli ödeyeceği belirtiliyor.

    Geçtiğimiz sezon resmi maçlarda 16 gol kaydeden Adebayor ile Milan ve Chelsea de ilgileniyordu.

    Santa Cruz, Tevez ve Adebayor'un yanı sıra Aston Villa'dan orta saha oyuncusu Gareth Barry'i de kadrosuna katan Premier League kulübünün bu dört isim için ödeyeceği bonservis bedeli 80 milyon sterlini buluyor.

    Arsenal formasıyla 102 lig maçında 46 gol atan Adebayor 2007-2008 sezonunda 30 gol attı, geçtiğimiz sezon ise sakatlıklar nedeni ile bu performansını devam ettirdi.

    Manchester City menajeri Mark Hughes, John Terry için Chelsea'ye yaptıkları 30 milyon sterlinlik teklifleri reddedilmesine rağmen bu transferin peşini bırakmayacaklarını açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow