hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta'daki uçak kazasına kamu davası

    Ispartadaki uçak kazasına kamu davası
    expand

    Isparta'da, 30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili kamu davası açıldı.

    1.5 yılı aşkın süredir dosya üzerinde çalışma yürüten Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığı, delil toplama ve inceleme sürecini tamamlayarak sorumlular hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açtı.

    World Focus Hava Yolları'nda görev yapan bazı üst düzey ve teknik personelden oluşan 10 kişinin yargılanacağı davanın ilk duruşması, 28 Temmuz'da yapılacak.

    Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, World Focus Hava Yolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan, Eğitim Müdürü Faruk Çağımnı, Teknik Başkan İsmail Taşdelen, pilot ve teknik personelden Yavuz Yaşar, Sinan Sevinç, Fikri Zafer Dinçer, Şahin Tufan, Reşat Atalay, Fevzi Yavuz ve Necati Küçük yargılanacak.

    Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak 10 kişi hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan cezalandırılmaları talebiyle fezleke tanzim edilmişti.

    Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen incelemede daha önce uçağı kiralayan Atlasjet Firması hakkında, "Kovuşturmaya gerek yok" kararı çıkmıştı.

    Bunun üzerine kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'na itirazda bulunmuşlardı. Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı, ailelerin itirazını kabul etmemiş ve Atlasjet Firması yetkilileri hakkında işlem yapılmamıştı.

    Kaza ile ilgili soruşturma kapsamına alınan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri hakkında ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı ve Ankara'da yapılan değerlendirmenin ardından SHGM yetkilileri ile ilgili açılacak davanın da Ankara'da görüleceği belirtildi.

    Atlasjet Firmasının, World Focus Hava Yollarından kiraladığı MD-83 tipi yolcu uçağı 30 Kasım 2007 tarihinde sabaha karşı Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi hayatını kaybetmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow