hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ANAVATAN-DP birleşmesi yeniden

    ANAVATAN-DP birleşmesi yeniden
    expand

    Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Salih Uzun, DP ile ANAVATAN'ın birleşmesi için yeni bir sürecin başlatıldığını söyledi.

    Bir dizi ziyaretlerde ve temaslarda bulunmak için Tekirdağ'a gelen Salih Uzun, Anadolu Ajansı Tekirdağ Büro Müdürlüğü ile Yeni İnan gazetesini ziyaret etti.

    Uzun, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada, "Demokrat Partinin ve Anavatan Partisinin birleşmesi için yeni bir süreç başlatıldı. 3 Haziran'da sayın Hüsamettin Cindoruk ile yaptığımız toplantıda her iki partinin birleşmesi ve merkez sağın derlenip toparlaması yönünde güçlü bir irade beyanında bulunduk" dedi.

    Demokrat Parti ile bir bütünleşme sürecinden geçtiklerini söyleyen Salih Uzun, "Demokrat Parti Kongresi'nde sayın Hüsamettin Cindoruk seçildi ve DP VE ANAVATAN'ın birleşmesi için yeni bir süreç başlatıldı. Bugüne kadar herhangi bir sapma, geri adım söz konusu değil. Merkez sağ siyaset alanının yeniden inşa edilmesi ve yeniden yapılandırılması yönündeki çabalarımız yapıcı bir şekilde devam ediyor. Bununla ilgili her iki partinin temsilcilerinden oluşan kurul çalışmalarına devam ediyor" dedi.

    Türkiye'nin yeni bir alternatife ihtiyacı olduğunu savunan Uzun, Türkiye'nin, siyasetin merkezinin güçlü olduğu her dönemde atılım yaptığını, kalkınma hamlelerini gerçekleştirdiğini ifade etti.

    Türk siyasetinin merkezinin tekrar güçlü hale getirilmesi için çaba sarf ettiklerini bildiren Uzun, bunun Türkiye'nin yararına olacağına inandıklarını belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow