hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den dönen yabancılar anlattı...

    İsrailden dönen yabancılar anlattı...
    expand

    Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yol çıkan ve İsrail güçlerinin saldırısına uğrayan yardım gemilerindeki yolcular yaşadıklarıı anlatmaya devam ediyor.

    ABD vatandaşı Paul Larudee, "gözetim altındayken İsrailli yetkililerin kendisinden bazı kağıtları imzalamasını istediğini, imzalamayınca dövüldüğünü" söyledi.

    Yunan yardım gönüllüleriyle birlikte bu ülkeye ait askeri bir uçakla Atina yakınlarındaki askeri üsse gelen ABD vatandaşı 64 yaşındaki Larudee, yaptığı açıklamada, "dövülmeye rağmen kemiklerinin kırılmamasının işin en iyi tarafı olduğunu" belirtti.

    Ülkelerine dönen Yunan yardım gönüllüleri de, yaptıkları açıklamada, "İsrailli komandoların direnmemelerine rağmen kendilerine silahla saldırdığını, elektroşok uyguladığını, gözetim altındayken de dövüldüklerini, uyumaya izin vermediklerini ve psikolojik işkence yaptıklarını" dile getirdi.

    Dün serbest bırakılan iki Bulgar gazeteci de, Bulgaristan'a döndü. BTV adlı özel televizyon kanalında çalışan muhabir Svetoslav İvanov ve kameraman Valentin Vasilev, Sofya Havalimanında saldırıyla ilgili tanıklık ve değerlendirmelerini meslektaşlarına anlattı.

    Svetoslav İvanov, İsrail makamlarının iki gün boyunca kendilerine yemek vermediğini, tüm eşyalarına el konulduğunu belirterek, "Sağ olarak döndüğümüz için çok mutluyuz. Bize destek veren herkese minnettarız" diye konuştu.

    İsrail'deki İslam Hareketi'nin kuzey şubesi sorumlusu Şeyh Raid Salah da, "İsrail askerlerinin gemideki baskın sırasında kendisini öldürmeye çalıştığını" belirtti.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow