hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTHY'nin uçuşları durduruldu

    KTHYnin uçuşları durduruldu
    expand

    Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) uçuşları, Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 3 ay süresince durdurulurken, bir uçağına da el konuldu. KTHY'den önceden bilet alan yolcuların mağduriyetlerinin giderilmesi için ise çalışmalar sürüyor. Atlasjet ise KTHY'ye işletme ortağı oldu.

    Borçları nedeniyle zor duruma düşen Kıbrıs Türk Hava Yolları'na bir darbede Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden geldi.

    Uçakları Türk Sivil Havacılığı tarafından tescil edilen KTHY'nin, işletmeyi sağlıklı yapamayacağı düşüncesiyle uçuşları dün akşam saatlerinde durduruldu.

    Ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yükümlülüklerini yerine getirmeyen KTHY'nin bir uçağına da el koyduğu açıklandı. Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın 100 milyon dolardan fazla borcu olduğu belirtildi.

    Atlasjet, KTHY'nin ortağı oldu


    Atlasjet Hava Yolları, mali kriz içinde olan ve işletme ruhsatı Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 21 Haziran 2010 tarihinden itibaren üç ay süreyle askıya alınan Kıbrıs Türk Hava Yollarına (KTHY) işletme ortağı oldu.

    KTHY Genel Kurulu bugün yaptığı toplantıda, Atlasjet'in teklifini daha uygun bulduğunu KKTC Bakanlar Kuruluna bildirdi ve Bakanlar Kurulu da KTHY Genel Kurulnun bu kararını onayladı.

    Karar, KKTC Başbakanı İrsen Küçük tarafından akşam saatlerinde açıklandı.

    Başbakan Küçük, Atlasjet'in, 5 yıl süreyle yüzde 50-50 oranında işletme ortağı olduğunu bildirdi.

    Mağduriyetler giderilmeye çalışılıyor


    KTHY Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, KKTC'ye sefer yapan diğer havayolu şirketleri ile yolcuların taşınabilmesi için girişimlerin sürdüğü, gelişmelerin gün içinde internet, çağrı merkezi ve basından izlenmesi istendi.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi:
    "Bugün itibarıyla şirketimizden önceden bilet almış ve seyahat edecek olan yolcularımızın mağduriyetlerini gidermek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Bu bağlamda Kıbrıs'a sefer yapan diğer havayolu şirketleri ile yolcularımızın taşınabilmesi için girişimlerimiz sürmektedir.

    KTHY ile seyahat edecek olan yolcularımıza, seyahat acentelerimize ve ilgili tüm kurumlarına, son gelişmeleri web sayfamızdan (www.kthy.net), çağrı merkezimizden (0216 444 5849) ve yerel basınımızdan gün içerisinde takip etmesi önerilmektedir.

    İçinde bulunduğumuz bu olumsuz durumdan en kısa sürede çıkacağımıza ve 36 yıldır halkımız, yolcularımız ve turistlerimize vermiş olduğumuz güvenli uçuş hizmetlerinin devam ettirileceğine kuşku duyulmamasını rica eder, mağdur olan tüm kesimlerden özür dileriz."

    Eylemcilerle polis arasında arbede

    Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) uçuşlarının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından dün gece yarısından itibaren askıya alınmasının ardından bu sabah saat 04.30'dan itibaren Ercan Havaalimanı'nda grev başlatan KTHY çalışanları ile polis arasında arbede yaşandı.

    KTHY çalışanlarının örgütlü olduğu Hava-Sen üyeleri, Başbakanlık önündeki eylemlerini öğleden sonra Ercan Havalimanı'na taşıdı.

    Havalimanı girişinde polisle tartışan, ardından da terminale girmek isteyen eylemcilerle polis arasında çıkan arbedede bir KTHY çalışanı yaralandı. Polis bir çalışanı da gözaltına aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow