hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boston'da Türk festivali...

    Bostonda Türk festivali...
    expand

    ABD'nin Boston kentinde düzenlenen 9. Türk Film ve Müzik Festivali, yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun "Pandora'nın Kutusu" adlı filminin gösterimiyle bugün başlıyor.

    Festivalin kurucusu ve direktörü Erkut Gömülü tarafından yapılan açıklamada, 16 Mayıs'a kadar sürecek festival boyunca 20'den fazla etkinlik düzenleneceği bildirildi.

    Gömülü tarafından verilen bilgiye göre, "Boston Türk Film Festivali Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü" bu yıl Türk sinemasına katkılarından dolayı Yeşim Ustaoğlu'na verilecek. Festivalin açılışında yapılacak ödül töreninden sonra "Pandora'nın Kutusu" gösterilecek, ardından yönetmen Ustaoğlu seyircilerle söyleşecek.

    Festivalde yönetmen Reha Erdem'in "Kosmos", Özgür Doğan ve Orhan Eskiköy'ün "İki Dil Bir Bavul", İnan Temelkuran'ın "Bornova Bornova", Mahmut Fazıl Coşkun'un "Uzak İhtimal", Ezel Akay'ın "Yedi Kocalı Hürmüz", Murat Saraçoğlu'nun "Deli Deli Olma", Taylan Biraderler'in "Vavien" filmlerinin Kuzey Amerika'da ilk gösterimleri, Çağan Irmak'ın "Karanlıktakiler" filminin de ABD'deki ilk gösterimi yapılacak.

    Festivalde Atalay Taşdiken'in "Kız Kardeşim Mommo", Ustalara Saygı bölümünde Yılmaz Güney'in "Seyyit Han" ve Atıf Yılmaz'ın "Ah Güzel İstanbul" filmlerinin yanı sıra, 2009 Aralık ayında 14. Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışmasında En İyi Film ödüllerini alan Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti'nin "Ata", Can Diker'in "Karanlığın Gözleri", L. Rezan Yeşilbaş'ın "Hüküm" ve Alkım Ün'ün "Karsardahan" adlı filmleri de gösterilecek.

    Erkut Gömülü, 2001 yılında başlayan ve her yıl biraz daha büyüyen festival ile çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini ABD'li sinemaseverlere tanıtmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi.

    Geçmiş yıllarda Boston'da sınırlı sayıda Türk filmi izlenirken festivaller ve yarışmalarla bu sayının son 12 aylık dönemde 80'e ulaştığını ve seyircilerin büyük bir kısmının da Amerikalılar'dan oluştuğunu belirten Gömülü, festivale 5 yıl önce müzik programını da eklediklerini kaydetti.

    Gömülü, festivalin ana sponsorları olarak başta Türk Kültür Vakfı'na, Kültür ve Turizm Bakanlığına, New York Kültür ve Turizm Ataşeliği'ne ve Türk Hava Yolları'na da teşekkür etti. Festival hakkında daha fazla bilgiye "www.BostonTurkishFilmFestival.org" internet adresinden ulaşılabilir.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow