hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor-Liverpool 34 yıl sonra yeniden

    Trabzonspor-Liverpool 34 yıl sonra yeniden
    expand

    Trabzonspor, 1976-1977 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda karşılaştığı Liverpool ile bu kez UEFA Avrupa Ligi'nde kozlarını paylaşacak.

    Rakibiyle 1976-1977 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası ikinci turunda karşılaşan, ilk maçı Cemil'in attığı golle 1-0 kazanan ancak ikinci maçı 3-0 kaybederek elenen Trabzonspor,  34 yıl sonra gelen rövanş şansını iyi değerlendirmek istiyor.

    Trabzonspor asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Liverpool ile heyecanı yüksek bir play-off maçı oynayacaklarını belirterek, "rakibimizi geçmişte mağlup etmiştik ve o dönem sadece bize kaybetmişlerdi. Şimdi onlar da güçlü, biz de gücümüzün farkındayız. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Eksiklerimizi giderip, bu maça moral ve motivasyon olarak hazır halde olacağız" dedi.

    Trabzonspor'un 34 yıl önce Liverpool'u mağlup ettiği maçta bordo-mavili takımın kalesini koruyan Şenol Güneş, bu kez teknik direktör koltuğunda oturduğu takımına galibiyeti kazandırmak istiyor.

    Liverpool'un sitesinden Güneş'e övgü

    Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool kulübünün resmi internet sitesinde teknik direktör Şenol Güneş'e ve takıma önemli yer verildi.

    Trabzonspor'un 1976-1977 sezonunda oynanan Şampiyon Kulüpler Kupası'ndaki ilk maçı 1-0 kazandığını ve ikinci maçta rakiplerini Steve Heighway, David Johnson and Kevin Keegan'in attığı gollerle 3-0 mağlup ettiklerini yazan Liverpool'un sitesi, Şenol Güneş'ten de övgüyle bahsetti.

    Sitede, "Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, 2002 yılında Türk milli takımını dünya üçüncüsü yapmıştır" ifadesi yer aldı.

    İngilizlerin en başarılı takımı

    Avrupa'nın en köklü ve başarılı kulüpleri arasında yer alan Liverpool, son dönemde çalkantılı günler yaşıyor.

    Kulübün satılacağı haberleri Liverpool taraftarlarını çileden çıkartırken, Rafael Benitez'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan Roy Hodgson'un kadroyu koruma çabaları sürüyor.

    Kurulduğu 1892 yılından beri 18 Premier League iampiyonluğu, yedi FA Cup, yedi Lig Kupası şampiyonluğu bulunan Liverpool, Avrupa kupalarında da çok başarılı.

    İngiliz temsilcisi beş Şampiyonlar Ligi, üç UEFA Kupası ve üç kez de UEFA Süper Kupası şampiyonluğu yaşarken, Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarından birini 2005 yılında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kaldırdı.

    343 milyon euro değerindeki kadrosunda İspanyol Fernando Torres ve kaptan Steven Gerrard gibi önemli isimlere sahip olan Merseyside ekibi, devam eden yaz transfer döneminde Joe Cole ile Milan Jovanovic'i transfer etti.

    Benitez gitti Hodgson geldi

    Liverpool, Rafael Benitez ile yollarını ayırarak takımın başına geçtiğimiz sezon Fulham'ı UEFA Avrupa Ligi'nde finale taşıyan Roy Hodgson'u getirdi.

    Maçlarını 45 bin 362 kişi kapasiteli Anfield Stadyumu'nda oynayan Liverpool, en son lig şampiyonluğunu 1989-90 sezonunda elde etti.

    Geçtiğimiz sezon Premier League'i 68 puanla yedinci sırada tamamlayan Liverpool, UEFA Avrupa Ligi elemelerine katılmaya hak kazanmıştı.

    Liverpool, UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda Makedonya ekibi Rabotnicki'yi her iki maçta da 2-0'lık skorlarla mağlup ederek play-off turuna yükseldi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow