hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakan Şükür adım adım Galatasaray'a

    Hakan Şükür adım adım Galatasaraya
    expand

    Frank Rijkaard ile yollarını ayırmaya hazırlanan Galatasaray'da futbolun başına Hakan Şükür'ün gelmesi ihtimali kuvvetleniyor. Şükür'ün teknik direktör olarak Gheorghe Hagi'yi istediği belirtiliyor.

    Teknik direktör Frank Rijkaard'ın görevine son vermeye hazırlanan Galatasaray'da Futbol AŞ genel müdürü Adnan Sezgin de yolcu.  

    Sezgin'in yerine Hakan Şükür geliyor, Rijkaard'ın koltuğu için ise Hagi en büyük aday.

    Başkan Adnan Polat ve diğer yöneticiler Hakan Şükür ile yaptıkları görüşmelerde sportif direktörlük teklif ettikleri eski yıldızlarıyla anlaşmaya vardı.

    Şükür'ün uyumlu çalışabileceği bir teknik adam istediği ve 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray kadrosunda birlikte forma giydiği Hagi'yi önerdiği belirtiliyor.

    Romen teknik adamla temaslar sürüyor, bir pürüz ihtimaline karşı ise Gaziantepspor teknik direktörü Tolunay Kafkas alternatifler arasında en başta yer alıyor.

    Sarı-kırmızılı yönetimin Rijkaard'ın işine en geç Fenerbahçe derbisi sonrasında son vermesi ve yeni ekibi medyaya tanıtması bekleniyor.

    Yönetimde, Hollandalı teknik adamın ve yardımcılarının 6.2 milyon euro tutan alacaklarının ödenmesi konusunda herhangi bir soru işareti yaşanmadığı ve Rijkaard'ın gönderilmesi konusunda görüş ayrılığı olmadığı ifade ediliyor.

    Karaman'dan yorum yok

    Bucaspor teknik direktörü Bülent Uygun'un etik kuralları hiçe sayarak Eskişehirspor ile anlaşmasının iddialarının yankıları sürürken, bu kez de Manisaspor'da Hikmet Karaman ile ilgili söylentiler gündeme geldi.

    Ligde zor günler geçiren Galatasaray'ın Rijkaard'ı gönderip yerine Manisaspor'u çalıştıran Karaman'ın getirileceği haberleri Manisa'da büyük tepki yarattı.

    "Böyle bir senaryonun konuşulması bile çirkin" diyen kulüp başkanı Kenan Yaralı, bu yönde atılacak her adımın etik dışı olacağını söyledi.

    Yaralı, "Karaman ile uzun vadeli anlaştık ve bunun sonuçlarını almaya başladık. Ortada yürüyen bir zincir varken böyle haberler hoş değil. Ben yazılanların doğru olduğuna inanmıyorum. Ayrıca federasyonu bu tür bir olaya izin vermez" dedi.

    Bu konudaki sorulara cevap vermeyen Hikmet Karaman ise, "şu anda ben de Rijkaard da görevlerimizin başındayız. Takımımın başarısı dışında bir şey düşünmüyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow