hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmeleri

    Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmeleri
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 eşleşmeleri belli oldu. Şampiyon Inter Milan geçtiğimiz sezon finalde yendiği Bayern Münih ile karşılaşacak.

    Şampiyonlar Ligi son 16 turu eşleşmeleri Nyon'da çekilen kurayla belli oldu.

    Geçtiğimiz sezon finalde karşılaşan Inter ile Bayern Münih bu kez çeyrek finale kalabilmek için kozlarını paylaşacak. İlk maç Milano'da oynanacak.

    Inter, Mayıs ayında Santiago Bernabeu'daki final maçında rakibini 2-0 yenerek 45 yıl sonra Avrupa'nın zirvesine çıkmıştı.

    Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde üç kez elendiği Lyon ile bir kez daha eşleşti. Bu kupayı dokuz kez kazanan Mourinho'nun Real'i, geçtiğimiz sezon son 16'da elendiği Lyon ile ilk maçta deplasmanda karşı karşıya gelecek.

    Üç kez Avrupa şampiyonu Barcelona, 2006 finalinin yanı sıra geçtiğimiz sezon çeyrek finalde saf dışı bıraktığı Arsenal ile mücadele edecek.

    Avrupa'nın en büyük kupasını yedi kez müzesine götüren Milan'ın son 16 turundaki rakibi İngiliz temsilcisi Tottenham Hotspur.

    Bursaspor'un grubundan çıkan Manchester United Marsilya ile eşleşirken, Mehmet Topal'ın formasını giydiği Valencia'nın rakibi Schalke oldu.

    Şampiyonlar Ligi son 16 turunda ilk maçlar 15-16 Şubat ve 22-23 Şubat, rövanşlar 8-9 Mart ve 15-16 Mart tarihlerinde oynanacak.

    Son 16 eşleşmeleri

    Roma-Shakhtar Donetsk
    Milan-Tottenham Hotspur
    Valencia-Schalke
    Inter Milan-Bayern Münih
    Olympique Lyon-Real Madrid
    Arsenal-Barcelona
    Marsilya-Manchester United
    FC Kopenhag- Chelsea
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow