hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale Hacılar'da sular durulmuyor

    Kırıkkale Hacılarda sular durulmuyor
    expand

    Kırıkkale'nin Hacılar beldesinde önce belediye başkanı öldürüldü, ardından yeni başkan, öldürülen eski başkana suikast iddiasıyla tutuklandı. Şimdi de seçim öncesi AK Partili bir Meclis üyesi kaçırıldığını iddia etti. İşte 11 Mart'tan beri Hacılar'da yaşananlar...

    Hacılar'da başkanlık koltuğuna oturana bir şeyler oluyor... Son iki başkandan biri cinayete kurban gitti, diğeri eski başkana suikast iddiasıyla tutuklandı. Bir Meclis üyesi seçimden bir gün önce kaçırıldı.

    Hacılar sakinleri artık gerginlik istemiyor:

    "Başkandan dolayı oluyor. İyi olmasını isteriz ortalığın düzelmesini isteriz. Köy karışık."

    Hacılar beldesi Belediye Başkanı MHP'li Memduh Bodur, 11 Mart tarihinde öldürüldü. Boş kalan koltuğa, yapılan seçimle bir dönem Bodur'a şoförlük de yapmış olan Erdal Erdoğan getirildi.

    Yeni başkan seçildi, ancak Hacılar'daki esrarengiz olaylar bitmedi. Bodur cinayetiyle ilgili yapılan inceleme sonucu yeni Başkan Erdal Erdoğan ve 5 kişi tutuklandı. Erdoğan, Başkan Bodur'a suikast düzenlemekle suçlandı.

    Bir kez daha boş kalan başkanlık koltuğuna vekil olarak oturacak isim hala belirlenemedi. İkinci tur oylamadan bir gün önce Meclis'teki AK Partili 4 üyeden Cemal Çetin kaçırıldı.

    Çetin'i arama çalışmaları sürerken Meclis'te seçim yapılacaktı. Ama AK Partili 3 üye çetin katılamayacağı için oylamadan çekildi. Bunun üzerine seçim ertelendi.

    Cemal Çetin başkanlık seçimlerinden bir süre sonra jandarma ekiplerince bir bağ evinde bulundu. "Kaçırıldım, şikayetçiyim" dedi.
    Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

    Ertelenen seçim 18 Nisan'da yapılacak..

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow