hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da AK Parti ve CHP eşit oy aldı

    Adanada AK Parti ve CHP eşit oy aldı
    expand

    Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliği seçimi için yapılan birinci tur oylamada, AK Parti ve CHP adayları eşit oy aldı. Oylamada AK Parti'li Hıdır Bahçe ile CHP'li Necmettin Atay 10'ar, MHP adayı Zihni Aldırmaz 9, AK Partili Mustafa Esenkurt 2, bağımsız Mustafa Tuncel 3 oy aldı.

    Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, seçimin yapıldığı meclis toplantısının açılışındaki konuşmasında, İçişleri Bakanlığından bekledikleri yazının geldiğini söyledi.

    Seçimi yapacaklarını ancak bugün sonuç alınacağını düşünmediğini belirten Tuncel, "Ben de bağımsız adayım. Üyelerin oylarını bekliyorum" dedi.

    Tuncel daha sonra, AK Partili adaylar Mustafa Esenkurt ve Hıdır Bahçe, CHP adayı Necmettin Atay ile MHP adayı Zihni Aldırmaz'a söz verdi.

    AK Partili aday Esenkurt, partisinin önce kendisini aday gösterdiğini ancak daha sonra başka aday çıktığını ve kendisine ise çekilmesi gerektiğinin söylendiğini bildirdi.

    Esenkurt, 20 yıl aralıksız belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, "Havutlu Belediyesinde yaptığım hizmetler ortada. Belediyeciliğin büyüğü küçüğü olmaz. Partimin neden böyle bir karar aldığını anlayabilmiş değilim ancak adaylıktan çekilmeyeceğim" diye konuştu.

    Daha sonra yapılan oylamada 34 meclis üyesi oy kullandı. AK Partili 13, CHP'li 9, MHP'li 10 ve 2 bağımsız üyenin bulunduğu mecliste, ilk tur oylamada, AK Parti ve CHP adaylarına eşit oy çıktı.

    Oylamada AK Parti adayı Hıdır Bahçe 10, CHP adayı Necmettin Atay 10, MHP adayı Zihni Aldırmaz 9, AK Partili aday Mustafa Esenkurt 2 ve bağımsız aday Mustafa Tuncel ise 3 oy aldı.

    Sonuçların açıklanmasının ardından ikinci tur oylamaya geçildi. 34 meclis üyesinin tamamının oy kullandığı ikinci tur oylamada ise CHP adayı Necmettin Atay 10, AK Parti adayı Hıdır Bahçe 9, MHP adayı Zihni Aldırmaz 9, bağımsız aday Mustafa Tuncel 5, AK Partili Mustafa Esenkurt 1 oy aldı.

    Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncel, üçüncü tur oylama için meclisin yarın toplanacağını belirterek, oturumu kapattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow