hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pamukoğlu'na göre TBMM'ye 5 parti girecek

    Pamukoğluna göre TBMMye 5 parti girecek
    expand

    Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Antalya'da yaptığı konuşmada Haziran ayındaki seçimle TBMM'ye CHP, MHP, AK Parti, BDP ve HEPAR'ın gireceği öngörüsünde bulundu.

    Osman Pamukoğlu, partisinin Döşemealtı İlçe Başkanlığının açılışını yaptı.

    Ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesini ziyaret eden Pamukoğlu, burada Şube Başkanı Ali Kuş'tan derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Pamukoğlu, burada yaptığı konuşmada, gelecek genel seçimlere 16 partinin gireceğini, bunlardan birinin de HEPAR olduğunu söyledi. Pamukoğlu, 60 il ve 500 ilçede örgütlü olduklarını ve seçim çalışmalarına başladıklarını belirtti.

    Beş parti

    Pamukoğlu, halkın parti olarak MHP, CHP ve AK Parti dışında bir güç göremediğini ifade ederek, "Halk güç görmüyor. Parti olarak MHP, CHP ve ampulcü partiyi biliyor. Bu üçü, PKK partisi ve biz, Meclis'e gireceğiz" diye konuştu.

    Cumhuriyet tarihi boyunca 157 siyasi parti kurulduğunu bildiren Pamukoğlu, halkın destekleriyle kurulan tek parti olduklarını savundu.

    Pamukoğlu, birleşme düşünmediklerinin altını çizerek şunları söyledi:

    "CHP, MHP, 'HEPAR oylarımızı bölecek' diyor, herkesi bir endişe sardı. 'Bizi bölüyorlar' diyorlar. Siz bütün müsünüz? Bu birleşme lafları bana ilk günden beri geliyor. Bu senin dediğin 'Ben de güreşeceğim' demeye benziyor. Giy kispetini gel. Niye birleşiyoruz? Bizim ağırlığımız bize yeter, lüzumsuz ağırlık taşıyamayız."

    Pamukoğlu, konuşmasının ardından basına kapalı olarak bir süre gazilerle sohbet etti.

    Osman Pamukoğlu daha sonra Partisinin Kepez İlçe Başkanlığınca Sine Düğün Sarayı'nda düzenlenen konferansta konuşan Pamukoğlu, genel seçimlerin 12 Haziranda yapılacağını, bu nedenle bütün il teşkilatlarının milletvekili aday adaylarını belirleme çalışmalarını başlattığını söyledi. Partisine mensup olmayan ancak, ülke yönetiminde söz sahibi olmak isteyen vatandaşların da 25 Aralıka kadar genel merkeze müracaat edebileceklerini belirten Pamukoğlu, "Bunu bildireli 3 gün olmuştu ki, Türkiye'nin her yerinden, Avustralya, Almanya, Kanada dahil 17 müracaat vardı, 'Ben de varım' diye" dedi.

    "16 milyon Meclis'te 18 milyon meclis dışı"

    BDP'lilere ve terör örgütü ele başına tepki gösteren Pamukoğlu, "Bakın şimdi 'Ben Türk değilim. Niye sizin andınızı söyleyeyim' diyor. Orada bir eşkıya var, talimatlar yağdırıyor. En son 'Dediğimi yapın, yoksa martta size savaş açarım' diyor. Devlet başını dik tutamazsa bu milletin onuru da ayakta duramaz" dedi.

    860 bin vatandaşın üye olmak için HEPAR'a müracaat ettiğini ve bunların yaş ortalamasının 18-32 aralığında olduğunu belirten Pamukoğlu, şöyle devam etti:

    "Hak ve Eşitlik Partisi oyları bölüyor diyorlar. Siz 70 yıldır hiçbir şey olmadığınız için... Bu ampulü Ankara'ya getiren sizdiniz. Niye bize geliyor bu insanlar? Siz hiçbir şey olamadığınız için bize geliyor. 'Ben hükümet oldum milleti temsil ediyorum) diyorlar ya boş laf. Meclisteki partilerin oy sayısı 18 milyon, Meclise giremeyen partilere giden oy 16 milyon. Bu demokrasi mi?"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow