hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakim ve savcı hakkında dava açılamayacak

    Hakim ve savcı hakkında dava açılamayacak
    expand

    Ergenekon davasından tutuklu Mehmet Haberal'ın hakimlere karşı kazandığı tazminat davası üzerine AK Parti harekete geçti. AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin tarafından verilen yasa teklifine göre, hakim ve savcılar hakkında tazminat davası açılamayacak. Yargıtay da artık tazminat davalarına bakmayacak.

    Teklife göre, hakim ve savcıların yaptıkları işlem ve verdikleri karar nedeniyle, haklarında tazminat davası açılamayacak.

    Kişisel kusur iddiası bile olsa, görevlerini yerine getiren personel aleyhine dava söz konusu olmayacak.

    Zarara uğrayan kişiler, sadece ilgili kurum aleyhine dava açabilecek; devletten tazminat isteyebilecek. Ancak, idarenin kamu görevlisine rücu etme hakkı saklı tutulacak.

    Ayrıca, teklif ile Yargıtay'ın görevleri arasında sayılan "görevden doğan tazminat davalarına bakmak" hükmü de ilgili maddeden çıkarılıyor.

    Yargıtay'daki davaların Asliye Hukuk Mahkemesi'ne devredilmesi öngörülüyor. Düzenlemenin halen görülmekte olan davalar ile kesinleşmemiş hükümler bakımından da uygulanması planlanıyor.

    Başka düzenlemeleri de içeren yeni Torba Kanun teklifinin, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bulunan 113 maddelik Torba Kanun tasarısı ile birleştirilebileceği ifade ediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow