hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yamaç paraşütü şampiyonası Kemer'de

    Yamaç paraşütü şampiyonası Kemerde
    expand

    Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın üçüncü ayağı, 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesindeki Tahtalı Dağı'nda gerçekleştirilecek.

    Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkan Yardımcısı Sefa Altınay yaptığı yazılı açıklamada, şampiyonanın, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, TRT, bazı özel sektör temsilcileri ve SAYD'ın katkıları ile düzenleneceğini bildirdi.

    Şampiyonaya, dünya çapında ünlü yamaç paraşütü pilotlarınını katılacağını kaydeden Altınay, "Gerek ulusal gerekse yabancı medya mensuplarının ilgi odağı olacağı gösteri uçuşları hava şartlarının uçuşa elverişli olması halinde 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Olympos-Tahtalı dağından yapılacak. Pilotların inişleri ise Tekirova bölgesine olacak. Doğaya saygılı bir spor dalı olan yamaç paraşütü ile turizmin dinamik yapısı korunuyor. Antalyamızın göz kamaştıran koylarına semalardan bakacak, eşsiz kumsallarının üzerinde süzülecek yerli ve yabancı pilotlarımızı ağırlayacağız" dedi.

    İlk ayağı Karaman Karadağ'da gerçekleştirilen şampiyonanın ikinci ayağı ise 27 Eylülde Konya Beyşehir'de başlayacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow