hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye devrede: MİT Müsteşarı Suriye'de

    Türkiye devrede: MİT Müsteşarı Suriyede
    expand

    MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve DPT Müsteşarı Kemal Madenoğlu'nun başkanlığındaki Türk heyeti Suriye'de temaslarını sürdürüyor. Türk heyeti, Suriye heyeti ile bir araya geldi.

    Görüşmelerde, Suriye'de yaklaşık 2 aydır devam eden olaylara ilişkin Türk heyetine bilgi verileceği, Türk heyetinin ise, ülkede açıklanan reformların hayata geçirilmesine ilişkin Türkiye'nin desteğini ileteceği kaydedildi.

    Türk heyetinde DPT uzmanlarının da yer aldığı belirtilirken, Suriye'nin El Vatan Gazetesi Türk heyetinin Şam ziyaretinin, "Suriye'nin reform çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşımı ve bu çalışmaların hızlandırılması kapsamında Türkiye ile işbirliği ve Türkiye'nin tecrübelerinden istifade edilmesi" çerçevesinde gerçekleştiğini duyurdu.

    Ülke basınında yer alan haberlerde, "Türkiye'nin Suriye'ye 180 milyon euro tutarında Eximbank kredisi vermesine ilişkin kararı geçtiğimiz hafta onayladığı ve kararın resmi gazetede yayınlandığı" hatırlatıldı.

    Görüşmeler basına kapalı gerçekleştirilirken, Türk heyetinin Şam temasları sırasında hangi yetkililerle biraraya geleceklerine ilişkin bilgi verilmedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow