hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taliban Bin Ladin'in intikamını alıyor

    Taliban Bin Ladinin intikamını alıyor
    expand

    Pakistan'ın Karaçi deniz üssünde 15 ayrı patlama meydana geldi. Bin Ladin'in öldürülmesinin ardından intikam yemini eden Taliban'ın üstlendiği saldırılarda 12 asker hayatını kaybetti.

    Pakistan Deniz Kuvvetleri, donanmaya düzenlenen terörist saldırıda 4 Taliban militanının da çatışmalarda öldürüldüğünü açıkladı.

    Saldırıda 15 büyük patlama meydana geldiği ve deniz kuvvetlerine ait 3 adet askeri nakliye uçağının tahrip edildiği belirtildi.

    Askeri üste çıkan ve saatlerce süren yangına müdahale eden bir itfaiye eri hayatını kaybetmiş, bir çoğu da yaralanmıştı.

    Saldırıyı, Amerikan komandolarınca Mayıs ayı başında öldürülen terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in "intikamını almak için" Pakistan Taliban Örgütü (TTP) üstlendi.

    Pakistan Taliban Örgütü sözcüsü İhsanullah İhsan, telefonla AFP'ye yaptığı açıklamada, "Karaçi'deki saldırıyı üstleniyoruz" dedi.

    El Kaide lideri Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra intikam yemini eden örgütün sözcüsü, "Usame'nin ölümünden sonra daha güçlü saldırılar düzenleyeceğimiz konusunda uyarmıştık" ifadesini kullandı.

    Karaçi'de donanma subaylarını taşıyan iki servis otobüsüne geçen ay düzenlenen bombalı saldırıda 5 asker ölmüş, 56 asker yaralanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow