hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katliamdan sonra polisi aramış: "Görev tamam"

    Katliamdan sonra polisi aramış: Görev tamam
    expand

    Norveç'in başkenti Oslo'da bombalı, Utoya adasında silahlı katliamlarda bulunan Anders Behring Breivik, Utoya adasındaki katliamın ardından polise telefon ederek “Görevimi tamamladım" dediğini söyledi.

    Savunma avukatı, Breivik'in sözlerinin doğru olup olmadığı konusundaki soruya “Bana da adadan polise telefon ettiğini söyledi ama içeriğini tam anlatmadı" diyerek doğruladı.

    Breivik'in, polise telefon ederken kendisini askeri tim gibi göstererek “Adadaki görev tamamlandı" dediği belirtildi.

    Oslo polisi konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı ancak iddiayı yalanlamadı.

    Savunma avukatı, Breivik'in duruşmalarının zorlu geçeceğini belirterek "Polise ön sürdüğü şartların yerine getirilmesi için ısrar ediyor" dedi.

    Öte yandan her iki olayla ilgili olarak 200 görgü tanığının ifadesinin alındığı bildirildi.

    Eski boksörlerden Muhammed Ali de bir mesaj göndererek, Norveç halkının ve mağdurların, özellikle Müslümanların yanında olduğunu söyledi.

    Breivik'in talepleri

    Breivik'in avukatı Geir Lippestad, müvekkilinin uzun bir talep listesi sunduğunu söyledi.

    Lippestad, Amerikan Associated Press haber ajansına açıklamasında, gerçekçi olmayan talep listesinde, hükümetin istifa etmesi ve Breivik'in akıl sağlığıyla ilgili muayenenin Japon uzman doktorlar tarafından yapılmasının da bulunduğunu söyledi.

    2004'te ABD'ye gitmiş


    Bu arada Breivik'in, 2004 yılında ABD'nin kuzeydoğu eyaletine seyahat ettiği ortaya çıktı.

    Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Breivik'in 2004 yılında, turist olarak New York yakınında New Jersey'e bağlı Newark'a gittiğini, saldırganın ülkede kaldığı bir hafta süresince Newark'ın dışına çıkıp çıkmadığının ise bilinmediğini kaydetti.

    Federal Soruşturma Bürosu'nun Breivik'in ABD'de bağlantılarını araştırdığı, ancak saldırı planıyla ilgili herhangi birşey bulamadığı, öte yandan Norveç'te yürütülen soruşturmaya destek verdiği belirtildi.

    Norveç vatandaşlarının, ABD'ye seyahat ederken vize almaları gerekmiyor.

    Anders Behring Breivik, 22 Temmuz'da başkent Oslo'da ve Ütoya Adası'nda 77 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıları düzenlediğini kabul etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow