hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, Suriye'ye en büyük darbeyi vurdu

    ABD, Suriyeye en büyük darbeyi vurdu
    expand

    ABD, Suriye'nin en büyük ticari bankası olan Commercial Bank of Syria ile mobil telefon operatörü Syriatel'e yaptırım uygulama kararı aldığını açıkladı.

    Kuzey Kore'ye mali hizmet sunduğu suçlamasıyla Suriye'nin devlet kontrolündeki bu en büyük bankasına yaptırım kararı alan ABD, uygulayacağı yaptırımlar çerçevesinde bu bankanın ABD'deki para ve malvarlıklarını donduracak ve Amerikan şirket ile vatandaşlarına bu banka ile iş yapmalarını yasaklayacak.

    Amerikan Hazine Bakanlığı'ndan yayınlanan açıklamada, yaptırımların bu bankaya bağlı Syrian Lebanese Commercial Bank'ı da hedefleyeceği belirtildi.

    ABD ayrıca rejime verdiği destekten ötürü Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kuzeni Rami Mahluf'a ait Suriye'nin en büyük mobil telefon operatörü Syriatel'e de yaptırım uygulayacağını açıkladı.

    ABD geçen mayısta Suriye rejimi ve destekçilerine, muhaliflerin gösterilerine kanlı müdahalesinden ötürü Devlet Başkanı Esad'da başlayarak yaptırım kararı almıştı.

    Suriye ordusu İdlib'ten çekilmeye başladı

    Bu arada Suriye ordusu, ülkenin kuzeybatısında Türkiye'ye yakın İdlib bölgesinden çekilmeye başladı.

    Bölgedeki basın mensupları, İdlib'e giren silahlı kuvvetlerin çekilmekte olduğunu belirttiler.

    Suriyeli yetkililerin düzenlediği gezi çerçevesinde bölgede bulunan gazeteciler, otuz kadar askeri personel taşıyıcı ve on kadar askeri kamyonun, İdlib kentinin birkaç kilometre güneyindeki Ariha'dan çekilmekte olduğunu kaydettiler.

    Bir askeri yetkili, Suriye askerlerinin İdlib'e ve bölgesine kent sakinlerinin çağrısı üzerine girdiğini, hedeflerinin sabotajcıları ve silahlı grupları yakalamak olduğunu belirterek, "Görevlerini yerine getiren askerler kışlalarına dönüyorlar" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow