hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 kilo altını sokağa saçtılar

    1 kilo altını sokağa saçtılar
    expand

    Avusturya'nın başkenti Viyana'da 11'inci Bölge'deki Antalya kuyumcusu'nun camını, rögar kapağı ile kıran 3 soyguncu kısa sürede içerideki altınları torbalara doldurarak kaçmak istedi.

    Mahalle karakoluna bağlı alarm sisteminin harekete geçirdiği polisler kuyumcudan çıkmaya çalışan hırsızlarla karşılaştı.

    Hırsızlar ellerindeki poşete doldurdukları yaklaşık 1 kilo altını sokak ortasına saçarak kaçmaya çalıştı. Kaçan hırsızlardan 2'si yakalandı, 1'i kaçtı.

    Gece yarısı Mehmet Çatak'a ait kuyumcu dükkanına giren hırsızların Romanya vatandaşı oldukları belirtildi.

    Polis ile kovalamaca sırasında ellerindeki altın dolu torbayı cadde ortasına fırlatan soyguncuların ortaya saçtıkları yaklaşık 1 kilol altını polis memuru dikkatle yerden topladı.

    Soygunun her anı kuyumcu dükkanına yerleştirilen güvenlik kamerasınca kaydedildi.

    Viyana polis sözcülüğü yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Suçüstü yakalanan şahısların bir çok başka hırsızlık olayını da gerçekleştikleri anlaşılmıştır. Olay gecesi çalıntı bir araba ile kaçmak isteyen şahısların çaldıkları tüm eşyalar da araba ile birlikte ele geçirildi."

    Kuyumcu Mehmet Çatak ise hırsızların anında yakalanmasından duyduğu memnun olduğunu belirtirken hırsızların içeri girmek için kırdıkları özel yapım olan cam kapının 12 bin Euro değerinde olduğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow