hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman vatandaşlarına Türkiye uyarısı

    Alman vatandaşlarına Türkiye uyarısı
    expand

    Almanya Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın saldırılarından dolayı Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını yeniledi.

    Türkiye ile ilgili seyahat uyarısında, terör örgütünün saldırılarının Temmuz ayı ortalarından beri yeniden arttığı, olası saldırılara karşı özellikle Türkiye'nin güneydoğusundaki ve İstanbul'daki güvenlik önlemlerinin artırıldığı, örgütün saldırı tehditlerinden dolayı ülke çapında askeri olmayan hedeflere yönelik saldırıların da olabileceği belirtildi.

    Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda turistlere yönelik somut bir tehdidin bulunmadığı ancak bazı bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetleri ile terör örgütü yandaşları arasında zaman zaman çatışmaların meydana geldiği ifade edilen uyarıda, Türk hükümetinin, terör saldırılarına karşı sert bir şekilde karşılık verdiğini açıkladığı, sınır ötesi operasyonların da mümkün olduğu, bu nedenle bölgeye gidecek turistlerin sıkça kontrollerle karşılaşabileceği kaydedildi.

    Genelkurmay Başkanlığının, Siirt, Şırnak, Mardin ve Hakkari'deki 6 bölgeyi güvenlik bölgesi ve askeri yasak bölge ilan ettiğine de işaret edilen açıklamada, özellikle Hakkari ilinin güneydoğusunda uzanan Irak sınırı bölgesinde, Hakkari ve Şırnak arasındaki bölgede, Diyarbakır'ın kuzeybatısında ve Cizre'nin güneydoğusunda yasak bölgelerin bulunduğu bildirildi.

    Seyahat uyarısında ayrıca, Türkiye'de suç olaylarının diğer bazı ülkelere göre düşük, insanların da genel olarak çok misafirperver olduğu belirtildi.

    Almanya Dışişleri Bakanlığının internet sayfasında, dünyadaki tüm ülkeler hakkında seyahat uyarıları yer alıyor. Söz konusu ülkelerdeki gelişmelere göre bu uyarılar zaman zaman değiştiriliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow