hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan "Kıbrıs"ta rest çekti

    Yunanistan Kıbrısta rest çekti
    expand

    Yunanistan Savunma Bakanı Panos Beglitis, "Yunanistan'ın, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin (Rum) egemenlik haklarını tanıdığını ve bunları koruyabilecek durumda olduğunu" söyledi.

    Beglitis, İsrail'e yapacağı resmi ziyaret öncesinde parlamentodaki bilgilendirme konuşmasında, "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin, her zaman Yunanistan'ın savunma doktrininin kalbinde yer aldığını" ifade etti.

    Beglitis, şunları söyledi: "İhtiyaç olursa ve olduğunda bu ilkeleri savunacağız. Türkiye'nin tehditlerinin ve revizyonist politikasının ötesinde, bu konuyla başa çıkabilecek kararlılığa ve gerekli araçlara sahibiz. Dinamik inisiyatiflerle Türkiye'yi uluslararası hukuk alanında sorumlu durumuna getirmek borcumuz."

    Yunanistan'ın, kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge ile ilgili olarak uluslararası hukuk ve uluslararası deniz anlaşmasından kaynaklanan egemenlik haklarını kesinlikle güvence altına almaya kararlı olduğunu" dile getiren Beglitis, "Doğu Akdeniz'deki tüm gelişmeleri strateji, soğukkanlılık ve kararlılıkla yakından izliyoruz. Uluslararası hukuk ve uluslararası deniz hukukundan kaynaklanan egemenlik haklarımızdan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Karasularımızı 12 mile çıkarma ve münhasır bölge ilan etme hakkımızı gerekli gördüğümüzde uygulayacağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA