hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yok böyle soygun!

    Yok böyle soygun
    expand

    İspanya’da polis akan trafikte yabancı plakalı araçlara çarpıp onları durdurduktan sonra hırsızlık yapan otoyol çetesini yakaladı. Çetenin gerçekleştirdiği son soygun kameralara yansıdı.

    Otoyollarda seyir halindeki arabalara çarparak durdurmaya çalışan ve durdurduğu araçların içinde bulunan eşyaları çalan çete çökertildi. İspanyol polisi, 90 hırsızlık olayına karışan 11 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

    Barcelona polisi, özellikle yabancı plakalı araç kullanan turistleri hırsızlara karşı uyarıyor. Görüntülenen son olayda, çete üyesi bir kişi, turisti oyalarken araçtan inen ikinci kişi ise turistin aracından hırsızlık yapıyor.

    Hırsızlar, soygunu gerçekleştirdikten sonra kendi otomobillerine binerek olay yerinden hızla uzaklaşıyor.

    Katalan polis müfettişi Sergi Martinez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İspanyol halkı bu hırsızlara karşı bilgili ve duyarlı. Bu insanların kim olduğunu biliyor ve durmuyorlar. Bu yüzden hırsızlar yabancıları seçiyor. Eğer bir otoyoldaki turist, aracının gerçekten hasarlı olduğunu düşünüyor ve durması gerektiğine inanıyorsa, bunu gözetim altındaki bir alanda gerçekleştirmeli” dedi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow