hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Timoşenko'yu hapiste zehirliyorlar mı?

    Timoşenkoyu hapiste zehirliyorlar mı
    expand

    7 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko'nun cezaevindeki görüntüleri sızdı. Ukrayna'da ortalık karıştı. Hasta yatağında görülen Timoşenko taraftarları olayın Ukrayna Devlet Başkanı tarafından bizzat tasarlandığı iddiasında. Timoşenko'nun kızı Yevhenia Carr da, "Annemin hayatı için endişe duyuyorum. Onu öldürmek istiyorlar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Timoşenko'nun cezaevindeki görüntüsü bir yerel kanalda yayınlandı; ülkede siyasi gerilim yükseldi.

    Timoşenko'ya hapishanede iyi bakıldığını göstermek amacıyla çekilen videoda, gardiyanların kameramana çekim yapması için yardım ettikleri görülüyor.

    Görüntülerde hasta yatağında görülen Timoşenko, karşısındaki görevliye elleriyle birşeyler anlatırken kameraya çekiliyor.

    Timoşenko'nun "Daha önce kabul edilemez koşullarda tutuluyordum, şimdi sizin bu sahte resmi göstermenizi istemiyorum" dediği duyuluyor.

    Muhalefet, görüntülerin Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in yürüttüğü yıpratma çabasının bir belgesi olduğu iddiasında.

    Muhalefet yetkililerin konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

    "Gerçekten Timoşenko, hapiste olduğu her gün aşağılanıyor. Sağlık sorunları için tedavi desteği almıyor. Bir takım senaryolar üzerinden kurulan durumları kameraya alıyorlar. Bu yaptıkları, ancak hayvanların tenezül edebileceği bir adım. başka türlü tarif edemem ve belli ki başkan Yanukoviç'in organize ettiği bir adım, değil mi?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ailesi, cezaevinde sağlığı bozulan Timoşenko'nun kötü koşullarda tutulduğunu, tedavi edilmediğini söylüyor.

    Timoşenko'nun kızı Yevhenia Carr, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada kaygılarını dile getirdi; "Annemin hayatı için endişe duyuyorum. Onu öldürmek istiyorlar. Yardım almazsa ölecek" dedi.

    Carr sözlerine şöyle devam etti:

    "Annemin durumu çok kötü, doğru dürüst bir sağlık hizmeti alamıyor, cildinde tuhaf bir döküntü oluştu, zar zor yürüyebiliyor."

    İki kez başbakanlık yapan 50 yaşındaki Timoşenko, geçen yıl şubat ayında yapılan Devlet Başkanlığı seçimini Viktor Yanukoviç'e karşı kaybettikten sonra yolsuzlukla suçlanmış; mahkeme kararıyla 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow