hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O görüntüyü protesto ettiler

    O görüntüyü protesto ettiler
    expand

    Mısır'da haftasonundaki gösterilerde bir kadın protestocunun yerlerde sürüklenmesi, Tahrir Meydanı'nda yine kadınlar tarafından protesto edildi. Mısırlı kadınlar, askeri yönetime ateş püskürdü. BM ve ABD'nin de eleştirdiği askeri yönetim ise özür diledi.

    Bir kadın göstericinin Mısır polisi tarafından dövüldüğü, üzerindeki kıyafetlerin çıkarıldığı ve sürüklendiği bu görüntüler, Tahrir Meydanı'ndaki hareketliliğe bir yeniisi ekledi.

    Bu kez Mısırlı kadınlar, hemcinslerine gösterilen kötü muameleyi protesto için meydanı doldurdu.

    Haftasonunda yaşanan çatışmalarda ortaya çıkan görüntüler nedeniyle, seslerini bir kez daha duyurmak isteyen Mısırlı kadınlar güvenlik güçlerine tepkide bulundu. Sayıları onbini buluyordu.

    Ellerinde pankartlarla, attıkları slonganlarla güvenlik güçlerine ve Askeri Konsey'e gözdağı verdiler. Hava karardığında da Tahrir Meydanı'nı terk etmedi Mısırlı kadınlar. Seslerini duyurmaya kararlıydılar.

    Ve Askeri Konsey Mısırlı kadınların sesini duydu, hiç de aşılmadık bir şekilde, haftasonu yaşananlardan dolayı özür diledi. Mısırlı kadınları yücelten açıklamalarda bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow