hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Herkeste Kozinoğlu şüphesi

    Herkeste Kozinoğlu şüphesi
    expand

    Savcılık, Adli Tıp ve aile Kozinoğlu'nun ölümüne şüpheyle bakıyor. Spekülasyona yol açmamak için herkes 'kesin otopsi'yi bekliyor.

    Oda TV davasının tutuklu sanığı ve MİT’in üst düzey yöneticilerinden Kaşif Kozinoğlu’nun geçen cumartesi akşamı hayatını kaybetmesiyle ilgili sis perdesi kalkmadı. 22 Kasım’da Oda TV davasından hâkim karşısına çıkacak olan Kozinoğlu’nun ani ölümü bir süre daha tartışılacak gibi gözüküyor. Çünkü hem savcılık hem Adli Tıp hem de Kozinoğlu ailesi ölümü ‘şüpheli’ buldu.

    Radikal'in haberine göre ilk incelemeyi pazar günü yapan Adli Tıp Kurumu uzmanları, ölümle ilgili kesin bir bulguya rastlamadı. Adli Tıp, tıpkı Defne Joy Foster’ın ölümünde olduğu gibi Kozinoğlu’nun ölüm nedenini bulmak için ‘mikroskobik inceleme’ adı verdikleri hassas bir inceleme yapacak. Adli Tıp Kurumu’ndan bir yetkili bu incelemenin en geç iki ay içerisinde tamamlanacağını ve Kozinoğlu’nun kesin ölüm nedeninin bu incelemeden sonra ortaya çıkacağını söyledi. Yine aynı uzman “Kozinoğlu’nun ölümüne tıkanan üç damarı neden oldu” şeklindeki haberleri de yalanladı.

    Eşinin talebi

    Adli Tıp Kurumu’nun Kozinoğlu için makroskopik incelemenin ardından yapacağı ‘microskobik inceleme’ aslında bu tür ani ölümlerin tümü için yapılıyor. Ancak Kozinoğlu, kamuoyunun yakından tanıdığı ve tartışmalı bir isim olduğu için bu konuda daha hassas davranılacak. İleriki yıllarda otopsi ile ilgili herhangi bir tartışmalı durum oluşmaması için Kozinoğlu’nun otopsi incelemesinin görüntüyle kayıt altına alındığı da gelen bilgiler arasında.

    Eşi Yeşim Kozinoğlu ile oğlu Özel Kozinoğlu’nun da Kaşif Kozinoğlu’nun ani ölümüne şüpheyle yaklaştığı öğrenildi. Yakın çevresine bu ‘şüpheyi’ dile getiren Yeşim Kozinoğlu, avukatı vasıtasıyla Adli Tıp’a ‘Ölümle ilgili şüphelerinin bulunduğu’nu ve cenazenin ‘detaylı bir incelemeye tabi tutulması’ isteğini iletti.
    Kozinoğlu’nun avukatı Hüseyin Yarsuvat, müvekkilinin ölüm şekli üzerine kesin otopsi raporu çıkmadan fikir yürütmenin doğru olmadığını söylüyor. “Henüz kalp krizi olup olmadığını bile bilmiyoruz. Kalp krizi olsa bile bunu tetikleyen bir hadise var mı buna da bakmak gerek” diyen Yarsuvat, Kozinoğlu’nun son derece sıhhatli olduğunu belirtiyor.

    Sırlarıyla öldü

    Adalet Bakanlığı önceki gün şu açıklamayı yapmıştı: “Doktor tarafından elle yapılan yoklamada herhangi bir kırık, darp veya cebir izine rastlanmadığı belirlenmiştir. Oda arkadaşının beyanına göre; uzun süreli ve ağır spor yaptıktan sonra duş alıp odasına geldiğinde yatağında fenalaştığı ve tansiyonunun yükselmesi nedeniyle kendisine dilaltı hapı verildiği ve bu sebeple acil butonuna basarak görevlileri durumdan haberdar ettikleri anlaşılmıştır.”

    Aile gibi, savcılık da Kozinoğlu’nun ölümüne şüpheyle bakıyor. Savcılık, 10 gün sonra hâkim karşısına çıkacak olan Kozinoğlu’nun sırlarıyla öldüğünü düşünüyor. Savcıların bu düşünceye sahip olmalarındaki en büyük neden Kozinoğlu’nun sağlıklı geçmişi ve çok şey biliyor olması. Susurluk, Ergenekon, Balyoz davalarında adı geçen, OdaTV davasında tutuklanan Kozinoğlu’nun bildiklerini açıklamasından korkan birilerinin onu ‘susturmuş’ olabileceği, şüphelerin en önemli gerekçesi. Kozinoğlu’nun Oda TV davasında gizli tanık olduğu ya da olmak istediği iddiaları ise doğrulanmadı.

    Aileden özel görüşme

    Kaşif Kozinoğlu’nun eşi Yeşim Kozinoğlu ile oğlu Özel Kozinoğlu dün Silivri Cezaevi’ne gitti. Aile Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşları, ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım ile görüştü. Kaşif Kozinoğlu’nun avukatı Tuğçe Duygu Köksal sorular üzerine, “Yarın (bugün) cenazemiz kalkacak. Resmi açıklamayı defin işlemlerinin ardından yapacağız” dedi. Epikriz raporuna (üstte) göre Kozinoğlu hastaneye geldiğinde ölmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow