hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis işaret dili öğreniyor

    Polis işaret dili öğreniyor
    expand

    Ankara Toplum Destekli Polislik Şubesi işaret dili bilen polis tercümanlar yetiştiriyor.

    Tercüman polisler hem işitme engellilerin dertlerine derman olacak hem de aldıkları eğitim sayesinde toplumla iletişimleri gelişecek. Vatandaşları daha iyi anlayabilecekler. Eğitimin sonunda Ankara'da emniyetin tüm şubelerinde işaret dili bilen polisler görev yapacak.

    CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz'ın haberi şöyle:

    Polisler iletişimde engel tanımayacak. Ankara'da polisler işitme engellilerin trafikte ya da emniyette mağdur olmasını engellemek için işaret dili öğreniyor. Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından verilen eğitimle, tercüman polisler işitme engellilerin dertlerine derman olacak.

    İşitme engelli vatandaşlarımızın toplumda karşılaştıkları sıkıntıları bertaraf edebilmek, onlara rahat hizmet sunabilmek amacıyla hayata geçirilmiş bir projedir.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü projede 60 polis 120 saat işaret dili eğitimi alacak.

    Üstelik proje kapsamında verilen eğitim sadece işitme engellilere için değil. Çünkü eğitim müfredatının içeriğinde iletişim becerilerini geliştirici dersler de var. Yani kursa katılan polisler aynı zamanda toplumla iletişimlerini de geliştirmiş oluyor.

    Kursun ardından Ankara Emniyeti'ndeki her şubede işaret dili bilen bir polis görevlendirilecek. Ankara Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından plot olarak uygulanan proje de tüm Türkiye'de faaliyete geçecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow