hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'de çıplak çekim

    İsrailde çıplak çekim
    expand

    Çıplak modelleri kullandığı fotoğraf çekimleriyle ün yapan fotoğrafçı Spencer Tunick, bu kez mekan olarak İsrail'deki Lut Gölü'nü seçti. Din adamları 'kutsal topraklarda bunu yapmak ahlaksızca' diye karşı çıksa da Tunick bin İsraiili'nin fotoğraflarını çekti.

    Dünyaca ünlü fotoğrafçı Spencer Tunick, yıllardır yaptığı nü çekimlerle tanınıyor.

    Son projesi ise en çok konuşulacak çekim olmaya aday. Bunun nedeni ise, karelerin çekildiği mekan.

    İsrail ile Ürdün sınırında derin bir vadiye gömülmüş, hiçbir açık denizle bağlantısı olmayan bir tuz gölü olan Lut.

    Her projesinde ayrı bir noktaya dikkat çekmeye çalışan ve kendisi de Yahudi asıllı olan Tunick'in burayı seçmesinin özel bir nedeni var.

    Ürdün ve İsrail'in su ihtiyacını karşılayan göl, hem su ihtiyacındaki artış hem de küresel ısınma nedeniyle risk altında. Araştırmalar gölün 2015'te tamamen kuruyabileceğini gösteriyor.

    Ancak bu tehlike İsrail'de hahamların ve bazı milletvekillerinin çok da umrunda değil. Onlar daha yapım aşamasından bu yana projeye karşıydılar. Onlara göre, kutsal topraklarda böyle bir çalışma yapmak ahlaksızca.

    Ancak Tunick tüm tepkilere rağmen gerekli yerlerden izin aldı ve projesini tamamladı. Hem de Yahudiler için kutsal sayılan cumartesi günü.

    Yeni bir sorun çıkmaması için çekimler gizli tutuldu. Güneşin doğuşundan hemen önce yapılan fotoğraf çekimine bin kişi katıldı.

    Göl kenarında yürürken, yüzerken, gölün hemen yanındaki tepede yüzlerce kare çekildi ve Spencer Tunick en çok ses getirecek projelerinden birine imza atmış oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow