hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sel Yayıncılık'tan ağustos kitapları

    Sel Yayıncılıktan ağustos kitapları
    expand

    Sel Yayıncılık, 3 yeni kitabı okurlarıyla buluşturdu. Sinan Sülün'ün "Karahindiba", Mark Vernon'un "Mutluluk İçin Felsefe" ve Frédéric Beigbeder'in "Aşkın Ömrü Üç Yıldır".

    KARAHİNDİBA

    Sinan Sülün'ün ilk hikâye kitabı olan Karahindiba için Penguen Editörü Metin Üstündağ şöyle diyor:

    "Karahindiba, her 4 kişiden birinin işsiz olduğu, 30 kişilik bir iş kadrosuna 5 bin kişinin başvurduğu, üniversite mezunlarının asgari ücret + prim + yol formülü ile bile iş bulamadığı, iş görüşmelerinde 'Eğer ormanda bir canlı olsaydınız ne olurdunuz?' gibi garip sorular soran insan kaynakları uzmanlarının ve sigortanın olmazsa olmaz olduğu gerçek ama bir o kadar da fantastik bir dünyayı, mizahın teselli edici, lezzetli dilini kullanarak anlatıyor.

    Sülün ilk hikâye kitabı Karahindiba'da fonda duyulan hevesli bir uğultuyu heyecanlı kalp çarpıntılarıyla dengeliyor ve sıkı bir yazarın geleceğinin müjdesini veriyor. Okuyun, pişman olmayacaksınız."

    Sinan Sülün
    , 1980 yılında İstanbul'da doğdu. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. 2002-2005 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İletişim Anabilim dalında okudu.

    Hayvan Kültür Sanat Dergisi'nde ve Zipİstanbul dergilerinde editör olarak çalıştı. Birçok dergide ve gazetede röportajları, yazıları yayınlandı. Öğrencilik yıllarından itibaren tezgâhtar, garson, gişe memuru, redaktör, muhabir, editör, reprezant olarak birçok işte çalıştı. Halen uluslararası bir ilaç firmasında çalışmaktadır. Karahindiba ilk kitabıdır.

    MUTLULUK İÇİN FELSEFE


    Mark Vernon kitapta, temellerinde yatan mutluluk anlayışından dolayı her zaman çok fazla şey vaat eden ama bir o kadar da yetersiz kalan kişisel gelişim kitaplarını eleştirerek, 'mutluluğu' tartışıyor.

    Yüzeysel mutluluk anlayışına karşı çıkan Vernon, bir his olarak değil, bir anlam olarak mutluluğun peşinden koşuyor.

    Mark Vernon, yazar, gazeteci, akademisyen ve eski bir rahiptir. Önce fizik sonra da teoloji eğitimi aldı. Yazıları The Guardian, Times Literary Supplement, Evening Standard gibi gazete ve dergilerde yayınlandı; BBC radyoda çeşitli programlar yaptı.

    Alain de Botton'la birlikte, The School of Life'ın (Yaşam Okulu) kurucuları arasında yer aldı. Halen bu okulda ölüm, dostluk, sevgi ve Tanrı boşluğunun doldurulması üzerine dersler veriyor.

    Almanya'da ve uzun süre Fransa'da yaşayan Mark Vernon, halen Londra'da oturuyor.

    Yazarın 42 Derin Düşünce (Hayat, Evren ve Diğer Her şey Üzerine) ve Zamane Platon (Modern Bir Yaşam İçin Antik Bir Kılavuz) isimli kitapları da yine yayınevimizce yayınlanmıştır.

    AŞKIN ÖMRÜ 3 YILDIR

    Eserleri yabancı dillere en çok çevrilen Fransız yazarlarından olan Beigbeder'nin kitabının arka kapağında şunlar yazıyor:

    "Sivrisineklerin ömrü 1 gündür, güllerinki 3. Kedilerin ömrü 13 yıldır, aşkınki 3. Böyle işte... İlk yıl tutku, sonra 1 yıl şefkat ve nihayet 1 yıl can sıkıntısı.

    İlk yıl, 'Beni terk edersen kendimi öldürürüm' denir. İkinci yıl, 'Beni terk edersen acı çekerim, ama kendimi toparlarım' denir. Üçüncü yıl, 'Beni terk edersen şampanya patlatacağım' denir.

    Kimse sizi aşkın ömrünün 3 yıl olduğu konusunda uyarmaz. Aşk komplosunun temelinde çok iyi saklanan bir sır yatar. Sizi aşkın hayat boyu sürdüğüne inandırırlar, oysa aşk kimyasal olarak 3'üncü yılın sonunda yok olur. Hakikat, aşkın mis kokuları arasında başlayıp bok kokuları içinde bitmesidir."

    Frédéric Beigbeder, 1965 yılında Paris'in en lüks banliyölerinden Neuilly-sur-Seine'de doğdu. 10 yıl dünyanın en ünlü reklam ajanslarında metin yazarı olarak çalıştı. Türkiye'de son olarak 9.90 TL adıyla yayımlanan kitabıyla büyük bir üne kavuştu. Kitabın yayımlanmasından sonra tahmin ettiği ve arzuladığı gibi reklam ajansındaki işinden oldu ve kendini tü- müyle edebiyata verdi. Aşkın Ömrü Üç Yıldır, Aşkın Ömrü Evde Uzar, Ecstasy Öyküleri, Kuzey Kulesi 107. Kat (2003, Interallié Ödülü), Romantik Egoist ve Pardon Nasıl Yardımcı Olabilirim? başlıklı kitapları tüm dünyada büyük ilgi gördü. 9.90 TL'den sonra Aşkın Ömrü Üç Yıldır da sinemaya uyarlandı.

    Çeşitli dergilerde ve televizyon kanallarında edebiyat eleştirmenliğini sürdüren Beigbeder, Flore ve Sade edebiyat ödüllerinin kurucusu ve birçok saygın edebiyat ödülünün jüri üyesidir.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow