hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fincanlar soğuyor, "Şimdiki Zaman" şekilleniyor

    Fincanlar soğuyor, Şimdiki Zaman şekilleniyor
    expand

    Kısa film ve belgeselleriyle tanınan Belmin Söylemez'in ilk uzun metraj filmi "Şimdiki Zaman" kurgu masasında şekillenmeye başladı. İşsiz bir genç kadının öyküsünü anlatan film gelecek, kader ve dostluk temalarını sorguluyor.

    İşsiz ve bütün bağları kopmuş... Mina'nın yeni bir hayata ihtiyacı var ama nasıl?

    Umudu kaçmakta bulur; Amerika'ya gidip yeni bir hayata başlamakta.

    Para biriktirmek için bir kafede kahve falı bakmaya başlar. Fal bakar, para kazanır; fal bakar, dertlerini paylaşır. Ancak kendi falında gerçekten de yeni bir hayat var mıdır?

    Kısa film ve belgeselleriyle Antalya Altın Portakal, Ankara Film Festivali, İFSAK ve Cine5 yarışmalarında 'en iyi film' ödülleri alan Belmin Söylemez'in belgeselleri yurtdışında ARTE, SBS, SVT kanallarında yayınlandı.

    "Dalgalar" isimli kısa filmi 2010 Toronto Film Festivali resmi programında gösterildi.

    "Şimdiki Zaman"la birlikte Söylemez, kurmaca alanındaki ilk uzun metraj çalışmasını gerçekleştiriyor.

    Başrollerde genç kuşak oyuncular...

    Filmbüfe Film Prodüksiyon'un yapımcılığını üstlendiği filmin başrollerini genç kuşak oyunculardan Sanem Öge, Şenay Aydın ve Ozan Bilen paylaşıyor.

    Mina rolündeki Sanem Öge son olarak "Yüzyılın Aşkı" isimli tiyatro oyunuyla seyircilerin karşısına çıkmıştı.



    "Saklı Yüzler" filmiyle Altın Koza'da ödül alan ve "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde Filistinli Amina karakteriyle tanınan Şenay Aydın ise filmde diğer falcı Fazi'yi canlandırıyor.



    Genç patron Tayfun rolünde ise ilk kez "Uçurtmayı Vurmasınlar"ın çocuk oyuncusu olarak izlediğimiz, "Kader" filminde Zagor karakteriyle hafızamıza kazınan Ozan Bilen yer alıyor.



    "Şimdiki Zaman", Kadıköy Yeldeğirmeni ve Beyoğlu başta olmak üzere İstanbul'da 40'a yakın farklı mekanda çekildi. Filmin şu sıralarda ilk kurgusu yapılıyor. "Şimdiki Zaman"ın 2012 yılında gösterime girmesi planlanıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow