hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu kez belgeselciler soracak: Neden Yoksulluk?

    Bu kez belgeselciler soracak: Neden Yoksulluk
    expand

    "Hangi İnsan Hakları?" Film Festivali bugün "Neden Yoksulluk?" sorusuyla birlikte önemli bir konuğu ağırlıyor. Finlandiya'nın ünlü yapımcılarından Iikka Vehkalahti, bu başlık altında bir dizi belgeselin yapımını öngören evrensel projelerini anlatacak ve Türkiye'den belgeselcilere proje davetinde bulunacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıda ayrıca "StoryTent" (Öykü Çadırı) adlı ilginç uygulamayı İstanbul'a taşımanın yolları aranacak.

    DOCUMENTARIST ilk yılında, belgesel tarihinin en kapsamlı medya projelerinden biri olan WHY DEMOCRACY? (Neden Demokrasi?) serisine yer vermiş, projenin arkasındaki Step International oluşumu adına BBC'nin editörlerinden Nick Fraser'i konuk etmiş ve Fraser'den projenin gerçekleşme süreci dinlenmişti.

    Aynı ekip bu sefer yeni bir projeyi hayata geçirerek WHY POVERTY? (Neden Yoksulluk?) diye soruyor.

    WHY POVERTY?, ilkinin izinden giderek dünya çapında hayata geçirilen bir proje. Şimdiden değişik ülkelerden 46 televizyon kanalının katılımını sağlamış olan proje kapsamında, tanınmış yönetmenler tarafından gerçekleştirilen 8 adet 52 dakikalık film şu anda yapım aşamasında.

    Ancak, halen tekliflere açık olan proje için Türkiye dahil muhtelif ülkelerden 1-5 dakikalık yaratıcı ve kışkırtıcı kısa belgeseller veya cep telefonu için viral videolar için öneriler bekleniyor.

    Iikka Vehkalahti, bu kapsamlı projeyi ve kısa belgesellerdeki durumu aktararak, Türkiye'den belgeselcileri proje sunmaya davet edecek.

    Daha önce de DOCUMENTARİST'in konuğu olarak İstanbul'a gelen Vehkalahti WHY POVERTY?'nin bir parçası olarak Bolivya'da hayata geçirdikleri son derece ilginç bir uygulamayı daha anlatacak: STORY TENT (Öykü Çadırı).

    İlk kez Finlandiya'da başlatılan bu uygulamanın özü şöyle: Herkesi bu stüdyoya girip kendince değerli bulduğu bir hikayesini anlatmaya davet eden seyyar bir stüdyo.

    Iikka Vehkalahti'yle, David Lynch'in söyleşi-projesinin gelişmiş bir biçimini andıran bu uygulama ve ilgilenen yönetmen ve yapımcılarla onu Türkiye'ye taşıma olasılığı konuşulacak.

    Why Poverty? / Story Tent


    Sunum:
    Iikka Vehkalahti
    Tarih:
    8 Aralık 2011 Perşembe, 13:00
    Yer:
    Tütün Deposu

    Not: Sunum herkese açık

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow