hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Bakanlar Kurulu kararı: OHAL 3. kez uzatılıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MGK tavsiyesi doğrultusunda OHAL'İ 3 ay daha uzatma kararı aldıklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nisan ayı MGK toplantısından OHAL kararı çıktı

    Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Bakanlar Kurulu toplantımızda, MGK'nın tavsiye kararı ele alınarak, 19 Nisan 2017 saat 01.00'den itibaren olağanüstü halin 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin, TBMM'ye konunun arz edilmesi yazısı kaleme alındı." dedi.

    Referandum hakkında da konuşan Kurtulmuş, "Yapılan seçim bir parti seçimi değildir. 16 Nisan'da Türkiye, milletvekili seçimi ya da belediye başkanı seçimi yapmadı. Yani şu oy şu partinin oyu, bu oy şu partinin oyudur diyemeyiz. Dolayıyla herhangi bir şekilde bu sonuçlarla herhangi bir partinin falanca seçimde aldığı sonuçların kıyaslanması siyasi mantık bakımında doğru
    değildir." diye konuştu.

    MGK tavsiye karar almıştı

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, anayasa değişikliği halk oylamasının ülkenin her yerinde huzur ve güven ortamı içinde geçmesinden memnuniyet duyulduğu ifade edilerek, bu konuda katkısı olan tüm kurumlara ve güvenlik görevlilerine teşekkür edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bildiride, "Yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow