hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sırbistan, 12 Dev Adam'a fark attı

    Sırbistan, 12 Dev Adama fark attı
    expand

    Spor Toto World Cup 10’daki 3. ve son maçında Sırbistan’ı ağırlayan Basketbol A Milli Takımı, Halkapınar Spor Salonu’ndan 58-83’lik mağlubiyetle ayrıldı.

    A Milli Takımımız, İzmir’de düzenlenen Spor Toto World Cup 10’daki 3. ve son maçında Sırbistan’ı konuk etti. Büyük bir taraftar desteğiyle sahaya çıkan Ay-Yıldızlılarımız, güçlü rakibine 58-83 mağlup olarak turnuvayı üçüncülükle bitirdi. Sırbistan ise bu galibiyetle ikinciliği elde etti.

    Halkapınar Spor Salonu’ndaki mücadeleyi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, İzmir İl Spor Müdürü Sabri Sadıklar, GSGM Spor Kontrolörleri Daire Başkanı Fevzi Çelik, TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Necati Güler, TBF yöneticileri Hüsnü Karagözoğlu, Atakan Karakaplan ve Asaf Ardak, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy ile HMK Üyesi Firuz Koçaş da izledi.

    12 Dev Adam maça Kerem Tunçeri - Ömer Onan - Emir Preldzic - Ersan İlyasova - Oğuz Savaş beşiyle başlarken, karşılaşmanın ilk basketi Milos Teodosic’den geldi. Rakibine Ömer ile hemen yanıt veren A Milli Takımımız; Dragan Milosavljevic ve Dusko Savanovic’in art arda sayılarıyla 2-7 geriye düştü. Oğuz’un isabetli serbest atışlarını ve Ömer’ın orta mesafeli şutunu Nenad Krstic’in basketleriyle cevaplayan Sırbistan, Ömer’i bu kez de sağ dipte durduramadı ve skor 8-11’e geldi. A Milliler, Milenko Tepic’in basketinden sonraki reklam molasından Emir Preldzic’in başarılı turnikesiyle döndü. Yine Emir ile 4 sayı daha bulan Ay-Yıldızlılarımız, Tepic’in üçlüğüne engel olamadı. Skorer oyununu sürdüren Ömer’e Oğuz’un da eşlik etmesiyle farkı 2’ye indiren 12 Dev Adam, son 2 dakikada sayı kaydedemeyince ilk periyodu 18-24 geride tamamladı.

    İkinci çeyreğin başında Sırbistan’ın yaptığı tam saha baskı sonuç verdi ve konuk ekip, Kosta Perovic - Nemanja Bjelica ikilisiyle 11-0’lık seri yakaladı. Ersan İlyasova’nın turnikesiyle toparlanan A Milli Takımımız televizyon molasına 20-35 mağlup gitti. Mola dönüşünde Ender Arslan’ın devreye girmesiyle farkı 10’a indiren Ay-Yıldızlılarımız savunma sertliğini de artırdı. Marco Keselj’in hızlı hücumda yaptığı smacın ardından Furkan Aldemir faul çizgisinden kaydettiği isabetle ilk yarının sonucunu belirledi: 32-43.

    Üçüncü periyodun skor perdesini Nenad Krstic açarken, farkı tekrar 15’e çıkaran isim Dusko Savanovic’di. 12 Dev Adam, Emir Preldzic’in üçlüğü ve Oğuz Savaş’ın başarılı atışıyla durumu 37-47 yaptıktan sonra Sırbistan, Krstic ve Tepic’in etkili oyunlarıyla 11-1’lik seri yakaladı. Suskunluğunu Enes Kanter’in yaptığı tiple bozan Ay-Yıldızlılarımız, Doğuş Balbay’ın son 1 buçuk dakikadaki çabasına rağmen final çeyreğine 43-60 geride girdi.

    Son periyodun ilk sayıları Kosta Perovic’den gelirken, Emir Preldzic’in basketine de Nemanja Bjelica yanıt verdi. A Milliler, Enes Kanter - İzzet Türkyılmaz ikilisiyle farkı 15’e düşürdükten sonra Emir sayı üretmeye devam ederek skoru 52-66’ya getirdi. Stefan Markovic ve Enes Kanter’in karşılıklı basketlerinin ardındansa Uros Tripkovic bir üçlükle farkı 18’e taşıdı. Ersan İlyasova ve İzzet’in isabetleriyle süren maçın son 3 dakikasında 11-0’lık bir seri bulan konuk ekip, karşılaşmadan 58-83’lük galibiyetle ayrıldı.

    SALON: Halkapınar Spor Salonu

    HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Sergei Zashchuk, Aleksander Glisic

    TÜRKİYE (58): Cenk Akyol, Sinan Güler (1 ribaund), Barış Ermiş (1 ribaund- 2 asist), Ömer Onan 9 (1 ribaund- 1 asist), Ersan İlyasova 4 (1 ribaund), Kerem Tunçeri, Oğuz Savaş 8 (4 ribaund), Ender Arslan 7 (1 ribaund- 1 asist), Enes Kanter 6 (2 ribaund), Doğuş Balbay 3 (2 3ribaund- 2 asist), İzzet Türkyılmaz 4 (1 asist- 1 ribaund), Emir Preldzic 16 (1 ribaund- 2 asist), Furkan Aldemir 1 (7 ribaund)

    SIRBİSTAN (83): Milos Teodosic 4 (1 ribaund- 5 asist), Milenko Tepic 10 (4 ribaund- 1 asist), Ivan Paunic 4 (1 ribaund- 3 asist), Nemanja Bjelica 7 (5 ribaund), Stefan Markovic 6 (3 ribaund- 6 asist), Uros Tripkovic 10 (2 ribaund- 2 asist), Marko Keselj 7 (2 ribaund), Nenad Krstic 13 (1 ribaund), Kosta Perovic 12 (6 ribaund- 1 asist), Dusko Savanovic 8 (6 ribaund- 2 asist), Dragan Milosavljevic 2 (2 ribaund- 1 asist)

    1. PERİYOT: 18-24
    2. PERİYOT: 14-19
    3. PERİYOT: 11-17
    4. PERİYOT: 15-23
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow