hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euroleague'de gruplar belli oldu

    Euroleaguede gruplar belli oldu
    expand

    THY Avrupa Ligi'nde Top 16 kuraları çekildi: G Grubu: Fenerbahçe, Panathinaikos, U. Kazan, A. Milano - E Grubu: Anadolu Efes, Olympiacos, CSKA Moskova, Galatasaray

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    THY Avrupa Basketbol Ligi'nde Top 16 grup eşleşmeleri bugün yapılan kura çekimiyle belirlendi.

    Barcelona'da yapılan kura çekimine göre Top 16'da Türkiye'yi temsil eden 3 takımdan ikisi, Anadolu Efes ile Galatasaray Medical Park aynı gruba düştü. E Grubu'nda yer alan Anadolu Efes ile Galatasaray Medical Park'ın diğer rakipleri ise Yunanistan'ın Olimpiakos ve Rusya'nın CSKA Mosokva takımları oldu.

    Türkiye'nin Top 16'daki diğer temsilcisi Fenerbahçe Ülker ise G Grubu'nda Yunanistan'ın Panathinaikos, Rusya'nın Unics Kazan ve İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımlarıyla eşleşti.

    Dörder takımın yer aldığı (E), (F), (G) ve (H) gruplarında maçlar 18 Ocak'ta başlayacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan ekipler bir sonraki turda eleme maçları oynamaya hak kazanacak.

    Eleme turuna kalan takımlar, bu turda eşleşecekleri rakipleriyle play-off maçlarına çıkacak. 5 maçlık seri üzerinden oynanacak bu turda karşılaşmalar 21 Mart'ta başlayacak ve 5 Nisan'da sona erecek. Daha sonra yarı finallere kalan 4 ekip Avrupa Ligi'nin en büyüğü olabilmek için İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

    Kura çekiminde gruplar şöyle belirlendi:

    E Grubu:
    CSKA Moskova (Rusya)
    Olimpiakos (Yunanistan)
    Anadolu Efes (Türkiye)
    Galatasaray Medical Park (Türkiye)

    F Grubu:
    Real Madrid (İspanya)
    Montepaschi Siena (İtalya)
    Unicaja (İspanya)
    Gescrap BB (İspanya)

    G Grubu:
    Fenerbahçe Ülker (Türkiye)
    Panathinaikos (Yunanistan)
    Unics Kazan (Rusya)
    EA7 Emporio Armani (İtalya)

    H Grubu:
    Barcelona Regal (İspanya)
    Maccabi Electra (İsrail)
    Bennet Cantu (İtalya)
    Zalgiris Kaunas (Litvanya)

    Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, kura çekiminden önce yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi şampiyonunun, İstanbul'da düzenlenecek dörtlü finallerde belli olacağını hatırlattı ve Top 16'ya kalan takımlara başarılar diledi.

    Türkiye'nin, THY Avrupa Ligi'nde 3 takımla temsil edildiğini ve bu 3 takımın da Top 16'ya kalma başarısını gösterdiğini ifade eden Demirel, Türkiye'nin daha önce de dünya şampiyonası gibi büyük organizasyonlara evsahipliği yaptığını anımsattı ve dörtlü finallere hazır olduklarını kaydetti.

    Avrupa Ligi Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu da açıklamasında, bu yıl bu formatta son kez Top 16 kura çekimi yapıldığını söyledi ve formatın gelecek yıldan itibaren, maç sayısı çoğaltılacak şekilde değiştirileceğini belirtti. 

    Avrupa basketbolunu daha kaliteli yansıtabilmek ve basketbolseverlere daha fazla takım seyrettirebilmek için böyle bir karar aldıklarını belirten Bertomeu, İstanbul'un, büyük organizasyonların düzenlenmesinde tecrübesi bulunduğunu, her türlü imkana sahip olduğunu kaydetti.

    Bertomeu'nun konuşmasının ardından, İstanbul'da düzenlenecek dörtlü finallerin tanıtım videosu gösterildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow