hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro 2012'de Ukrayna sorunsalı!

    Euro 2012de Ukrayna sorunsalı
    expand

    2012 Avrupa Futbol Şampiyonasına, Polonya ile birlikte ortak evsahipliği yapacak Ukrayna, konaklama sorununu hala çözemedi.

    8 Haziran-1 Temmuz'da düzenlenecek turnuvanın açılış maçına 200 günden kısa bir süre kalmasına rağmen, Ukrayna henüz UEFA'nın konaklamayla ilgili talebini yerine getiremedi.

    UEFA, Ukrayna'dan maçların oynanacağı Kiev, Lviv, Donetsk ve Kharkiv'de resmi heyetler için 18 bin 200 odayı hazır etmesini istedi ancak Ukrayna Organizasyon Komitesine göre, bu 4 kentte 12 bin 400 oda hazır durumda. 

    En büyük sorunun Donetsk'te olduğunu söyleyen yetkililer, UEFA'nın resmi heyetler için 5 bin 500 oda istemesine rağmen, kentte ekim ayı itibarıyla 2 bin 700 odanın bulunduğunu söylediler.

    -Futbolsever için de sorun büyük-

    Şampiyona için Ukrayna'ya gitmeyi planlayan futbolseverler için de konaklama büyük sorun oluşturuyor. Ukrayna'ya turnuva için gitmeyi düşünen futbolseverlerin sayısının yaklaşık 1 milyon olduğu tahmin ediliyor.

    Ukrayna'daki büyük otellerin büyük bölümüne şampiyona için rezervasyon yaptıran turizm şirketi TUI Travel, ayrıntıların yarınki kura çekiminden sonra açıklanacağını bildirdi.

    Rezervasyonların büyük bölümünü UEFA için yaptırdıklarını söyleyen TUI Travel yetkilileri, turistler için fazla yer kalmadığını söylediler.

    Bu nedenle konaklama ücretlerinin tavan yaptığı ve kent merkezindeki hostellerde gecesi 150 avroya yer bulunabileceği, ya da stüdyo evlerin gecelik 750 euroya kiralanabileceği belirtiliyor. Ortalama gelirin aylık 200 dolar olduğu ülkede, bu fiyatların aşırı yüksek olduğuna dikkati çekiliyor.

    Emlakçılara göre, otellerde oda kalmaması nedeniyle, bazı futbolseverlerin öğrenci yurtları ve yakınlardaki huzur evlerinde konaklaması da ihtimaller arasında.

    Kiev'deki bir emlak şirketi yetkilisi, AFP'ye yaptığı açıklamada, şampiyona süresince normal fiyatların en az 3 katına çıkacağını ve fiyatları 2012'nin ocak ayında açıklayacaklarını söyledi.

    Bir başka emlak şirketi yetkilisi de bazı şirketlerin fiyatları 6 katına çıkardığını ve talep nedeniyle servete kavuşacaklarını belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow