hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şampiyonlar Ligi'nde Top 16

    Şampiyonlar Liginde Top 16
    expand

    Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının tamamlanmasıyla ikinci tura çıkan 16 takım belli oldu.

    Grup maçlarının ardından gruplarında ilk 2'ye giren Bayern Münih (Almanya), Napoli (İtalya), İnter (İtalya), CSKA Moskova (Rusya), Benfica (Portekiz), Basel (İsviçre), Real Madrid (İspanya), Lyon (Fransa), Chelsea (İngiltere), Bayer Leverkusen (Almanya), Arsenal (İngiltere), Marsilya (Fransa), APOEL (Kıbrıs Rum kesimi), Zenit (Rusya), Barcelona (İspanya) ve AC Milan (İtalya) 2. turda mücadele etmeye hak kazandı.

    Grup maçlarında puan alamayan Villarreal (İspanya), Oletul Galati (Romanya) ve Dinamo Zagreb (Hırvatistan) Şampiyonlar Liginde puan alamayan takımlar arasına girdi.

    Bayern Münih, Napoli ve Manchester City ile (A) grubunda mücadele eden Villarreal, bu zor grupta sadece 2 gol atabildi ve 14 gol yiyerek grubu 6 mağlubiyetle puansız tamamladı.

    İlk kez Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşayan Galati de, Benfica, Basel ve Manchester United ile karşılaştığı C grubunda puan almayı başaramadı. Rumen temsilcisi 6 maçta 3 gol attı 11 gol yedi.

    Bu sezon Şampiyonlar Liginde sıfır çeken bir diğer takım olan Dinamo Zagreb de, Real Madrid, Lyon ve Ajax ile yer aldığı (D) grubunda 3 gol attı ve 22 gol yedi.

    Böylece Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarını puansız tamamlayan takım sayısı 11'e çıktı. Daha önce aralarında Fenerbahçe'nin de bulunduğu 8 takım grup maçlarını puansız kapatmıştı.

    Fenerbahçe, 2001-2002 sezonunda tarihinde ikinci kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, Bayer Leverkusen ve Lyon'un da mücadele ettiği grupta 6 maçta da yenilerek "Devler Ligi"ni sıfır puanla tamamlamıştı.

    Fenerbahçe ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nde Romanya'nın Kösice, Belçika'nın Anderlecht, Avusturya'nın Rapid Wien, Bulgaristan'ın Levski Sofya, Ukrayna'nın Dinamo Kiev, Macaristan'ın Debrecen ve İsrail'in Maccabi Haifa takımları hiç puan alamamıştı.

    -Lyon'dan farklı galibiyet-

    Lyon'un Dinamo Zagreb karşısında deplasmanda dün aldığı 7-1'lik galibiyet, ligin en farklı galibiyetlerinden biri oldu.

    Son maçlar öncesi -4 averajı bulunan Lyon, bu galibiyet ve Real Madrid'in son maçta Ajax'ı deplasmanda 3-0 yenmesi sayesinde grupta averajla 2. sırayı alarak 2. tura çıktı. Real Madrid'in lider tamamladığı grupta, Lyon ve 3. Ajax arasındaki 2 maç da 0-0 sonuçlanmıştı.

    Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur maçları 14-22 Şubat 2012, rövanşları ise 6-14 Mart 2012 tarihleri arasında oynanacak.

    Kuralar ise 16 Aralık'ta çekilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow