hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enes Kanter göz doldurdu

    Enes Kanter göz doldurdu
    expand

    NBA’deki çaylak sezonuna hazırlanan A milli pivotum Enes Kanter, yeni takımı Utah Jazz formasıyla oynadığı iki hazırlık maçında ortaya koyduğu performanslarla göz doldurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    25 Aralık’ta başlayacak 2011-12 NBA sezonu öncesinde Portland Trail Blazers’la biri deplasmanda olmak üzere iki hazırlık karşılaşması yapan Utah Jazz, 19 Aralık’ta Portland’da 110-90 kaybettiği rakibini bu sabaha karşı Salt Lake City’de oynanan rövanş maçında ise 92-89 mağlup etti.

    EnergySolution Arena’da oynanan maçta resmi olarak ilk kez Jazz taraftarlarıyla buluşan ve 15 bin 367 seyircinin büyük coşkusuyla karşılanan Enes Kanter, yedek sırasında başladığı mücadelede 18:40 dakika sahada kaldı.

    Özellikle Blazers’ın pota altındaki önemli silahı LaMarcus Aldridge karşısında yaptığı etkili ve sert savunmayla dikkatleri çeken 2.11’lik yıldız, maçı 4 sayı, 5 ribaund, 2 blok, 1 asist ve 1 top çalma ile tamamladı.

    Mücadele sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 19 yaşındaki genç oyuncu “Artık hazırlık maçları geride kaldı ve sezon başlıyor. İki haftadır yoğun bir biçimde çalışıyoruz. Kendimi çok iyi hissediyorum ve sezonun başlaması için sabırsızlanıyorum. Henüz sadece iki hazırlık maçı oynadım ama bu iki maçta takım arkadaşlarımdan NBA basketbolu ile ilgili çok şeyler öğrendim. diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savaşçı ve mücadeleden kaçmayan oyununu fırsat verildikçe sergilemeyi sürdüreceğini ifade eden Enes, “Çok çalışarak, basketbol sahasında savaşarak takımıma en iyi şekilde destek vermeye çalışacağım.”dedi.

    Enes Kanter, Utah Jazz formasıyla oynadığı iki hazırlık maçında 4.5 sayı, 7.5 ribaund, 1 blok, 0.5 asist ve 0.5 top çalma ortalamalarıyla oynadı.

    Milli oyuncu, NBA’deki ilk resmi maçını ise 27 Aralık salı gününü 28 Aralık çarşamba gününe bağlayan gece TSİ 03:30’da, Los Angeles’ta, NBA’de sezonun şampiyonluk adaylarından Los Angeles Lakers’a karşı oynayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow