hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NBA'e damgasını vuracak 5 yıldız

    NBAe damgasını vuracak 5 yıldız
    expand

    Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA), lokavt nedeniyle 2 aylık gecikmenin ardından 25 Aralık'ta oynanacak 5 maçla başlayacak. Yeni sezona 5 yıldız oyuncunun damga vurması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk gün karşılaşmaları, New York Knicks-Boston Celtics, Dallas Mavericks-Miami Heat, Los Angeles Lakers-Chicago Bulls, Oklahoma City Thunder-Orlando Magic ve Golden State Warriors-Los Angeles Clippers arasında yapılacak.

    Her takımın 82 yerine 66 maç yapacağı normal sezonda izlenmesi gereken 5 basketbolcu şöyle:

    Lebron James (Miami Heat)
    ------------------------
    İki kez en değerli oyuncu seçilen, 7 kez yıldızlar karmasında yer alma başarısını gösteren LeBron James, bireysel açıdan bakıldığında basketbolun kendisine sunduğu her türlü gururu yaşadı. Pekin Olimpiyatları'nda ABD takımıyla birlikte altın madalyanın sahibi olan LeBron James, iki kez final görmesine rağmen NBA'de şampiyonluk yüzüğünü takamadı. Üstün oyun tarzıyla basketbolseverlerin gönlünü fetheden Amerikalı basketbolcu, Cleveland ile 2007, Miami ile geçen yıl kaybettiği şampiyonluk şansını bu yıl yakalamak için elinden geleni yapacak.

    Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks)
    --------------------------------
    1998'den bu yana Dallas Mavericks formasını giyen Alman basketbolcu, bu yıla uzanan süreç içinde takımının 11 kez play-off'a yükselmesinde büyük rol oynadı. Almanya basketbolunun NBA'deki gururu, 2007 yılında en değerli basketbolcu ödülünü aldı ve bu unvana layık görülen ilk Avrupalı oldu. Geçen sezon finallerin en değerli oyuncusu seçilen Nowitzki, Mavericks'in tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazanmasına büyük katkı sağladı.

    Derrick Rose (Chicago Bulls)
    ----------------------------
    NBA'de geçen sezon en değerli basketbolcu unvanına layık görülen Rose, bu ödülü alan en genç oyuncu oldu. Önceki yıl draftında Bulls tarafından seçilen ve yılın acemisi seçilen Rose, son sezonunda 25 sayı ortalamasıyla oynadı. Play-off maçlarında 27,1 sayı ortalaması yakalayan Rose, takımının Heat'e elenmesine engel olamadı, ancak en değerli oyuncu ödülünü LeBron James'in elinden kapmayı başardı.

    Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)
    --------------------------------
    NBA tarihinin en iyi oyuncuları arasında yer alan Kobe Bryant, bir basketbolcunun elde edebileceği tüm başarıları kazandı. NBA'de 5 şampiyonluk gören, milli takımıyla olimpiyat madalyası kazanan Bryant, 2008 sezonunda, 2009 ve 2010 finallerinde en değerli oyuncu ödülüne layık görüldü. Basketbolcu, 33 yaşında olmasına rağmen oyunundan hiçbir şey kaybetmese de takımının bu yıl ne yapacağı merak konusu.

    Blake Griffin (Los Angeles Clippers)
    ------------------------------------
    2009 yılı draftında ilk sıradan seçilen Blake Griffin, sakatlığı nedeniyle 2009-2010 sezonunun tamamını kaçırdı. Bu kaybı, geçen sezon sergilediği performans ile telafi eden basketbolcu, 22,5 sayı ve 12,1 ribaund ortalamasıyla oynadı. Yılın çaylağı seçilen Griffin, oyun tarzıyla geçen sezonun en çok keyif veren basketbolcuları arasında yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow