hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Alper'e 5 milyon euro vereceğime..."

    Alpere 5 milyon euro vereceğime...
    expand

    Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı Fenerbahçe'ye transferi gündemde olan Eskişehirsporlu Alper Potuk'un bonservisine gönderme yaparak "Alper için 5 milyon vereceğime gider Arsenal'den hazır bir oyuncu alırım" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aysal, Vatan Gazetesi'nden İbrahim Seten'e konuştu.

    Transferin en merakla beklenen ismi hiç kuşku yok ki G.Saray.. 3 Temmuz’da başlayan şike sürecinden uzak duran, kulüp olarak sadece futbola odaklandığı için transferde rakiplerine oranla nokta atışı yapan sarı-kırmızılılar, ocak ayında açılacak transfer döneminde takımı güçlendirecek.. Fakat medyada o kadar çok isim yer aldı ki G.Saray adına, bizim bile kulağımıza gelenler kafamızı karıştırmaya başladı.

    -İŞTE bu yüzden biz de sarı-kırmızılıların 1 numarası, başkan Ünal Aysal’a ulaştık. G.Saray’ın ocak ayındaki transfer döneminde nasıl bir yol çizeceğini, kimlerle ilgilendiğini, kimlerden vazgeçtiğini sorduğumuz tecrübeli iş adamı, Türkiye’nin transfer şartlarından oldukça şikayetçiydi.. İsterseniz biz susalım, başkan Ünal Aysal konuşsun ve sarı-kırmızı transfer gündemi aydınlansın:

    ‘12 İSİM BELİRLEDİK’

    -“12 oyuncunun isminin yer aldığı bir transfer listemiz var. Fakat duyduğum fiyatlar, özellikle de yerlilerde çok yüksek. Bu ücretler caydırıcı oluyor açıkçası. Biz de kendi tarzımızı göstereceğiz transferde. Anlaşmak istediğimiz takımların her isteğine yanıt veren haysiyetsiz bir transfer politikamız asla olmayacak. Bunu herkes bilsin. Madem yerli futbolcular çok pahalı, biz de yabancılara bakacağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -ESKİŞEHİRSPORLU Alper Potuk umut vadeden bir oyuncu. Fakat işin bir de gerçeği var. Ben Alper için Eskişehir’in istediği 5 milyon Euro’yu vereceğime, gider Arsenal’den yerinin en iyisi, hazır bir oyuncu alıp Türkiye’ye getirmeyi tercih ederim.

    -OLCAN Adın da listemizde. İyi bir oyuncu. Fakat fiyatı yüksek olduğu için düşünmüyoruz. Gökdeniz’le ilgilenmiştik, hatta kendisi de G.Saray’a gelmek isteyordu ama hocası kendisini bırakmadı.

    ‘LİSTE SADELEŞECEK’

    -ŞU anda ‘Onu aldık, bunu aldık’ diyemeyiz. Çünkü netleşen bir durum şu an için bulunmuyor. Yalnız şu detayı verebilirim. 12 kişiden oluşan transfer listemizin daha sade, nokta atışı yapılabilecek bir hale gelmesi için Fatih Terim, Ali Dürüst, Ali Gürsoy ve Abdurrahim Albayrak’a talimat verdim. Onlar daha az sayıyla bana bir liste hazırlayacaklar, onu bekliyorum.”

    ‘Kayseri’yle artık asla konuşmam’

    -KAYSERİSPOR yöneticilerinin Amrabat konusunda büyük eleştiriler getirdiği G.Saray adına konuşan Ünal Aysal’ın, renkdaşlarına kırgın olduğu gözlendi: “Biz bu oyuncu istedik. Hatta isteyen kişi Fatih Terim’dir. Fakat yaşanan bu olaylardan sonra ben son kararımı Fatih hocaya ilettim.

    -BU saatten sonra Amrabat’ı veya bir başka futbolcuyu kadromuza katmak için Kayserispor’la herhangi bir görüşme yapmam. Onlara herhangi bir teklif iletmem, oyuncularını istemem. Ancak kendileri bize gelip de ‘Amrabat’ı ister misiniz?’ diye sorarsa o zaman Kayseri’yle tekrar konuşurum. Bu konu benim için tamamen kapanmıştır.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    G.Saray, Olcan’a teklif yapmadı

    -ÜNAL Aysal’la konuşmamızda Olcan adı geçince G.Antep cephesine de ulaştık. Şöyle anlatalım.. Trabzon, başkan Kızıl’a 2.5 milyon Euro artı bir oyuncu önerdi. G.Antep’in istediği ise 4 milyon Euro artı bir oyuncu.

    -FAKAT Olcan’daki en belirleyici isim G.Antep’in eski, L.Moskova’nın ise şu anki teknik direktörü olan Jose Couceiro.. Portekizli, Olcan’ı istiyor. Gelecek teklif de genç yıldız için belirleyici olacak. Bilgisine başvurduğumuz başkan İbrahim Kızıl, “G.Saray’dan resmi teklif yok. Oyuncuyla konuşuyorlar.. Ben Olcan’ın önünü açmaktan yanayım. Kim ederine yaklaşırsa oraya gider” diye konuştu.

    11 transfer 7 milyon $!

    -ÜNAL Aysal başkanlığında G.Saray’ın transfer politikası da değişti. Sezon başı Terim’in raporu doğrultusunda 17 futbolcuyla yollarını ayıran sarı-kırmızılılar, 11 yeni isim alarak transfer döneminin en spektaküler takımı oldu. İşin ilginci 11 oyuncu, giden 17 futbolcudan elde edilen gelirin üstüne 7 milyon dolar konarak yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘Biz kimseden af dilemeyiz’

    “Nihat bey bizi soruşturmanın içine çekmeye çalışıyor. 2008’de biz yoktuk. Ama herhangi bir suç ispatlarsa cezamız neyse çeker, af da istemeyiz.”

    -ÜNAL Aysal, 3 Temmuz sabahından bu yana futbolumuzun üstüne çöken şike soruşturmasının kendilerinden uzak olduğunun altını çizdi.. F.Bahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir’in G.Saray’ın adını zikrederek şikeyle ilgili yaptığı konuşmayı hatırlatan tecrübeli iş adamı, şu ifadelerle rakiplerine cevap verdi:

    ‘BİZ ÇOK UZAĞIZ..’

    -“BİZİ şike soruşturmasının, konusunun, gündeminin içine sokmaya çılışıyorlar. Ama bizim buradaki yerimiz ve tavrımız net. F.Bahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, yaptığı bir konuşmada bize atıfta bulunarak ‘Onların da bize işi düşer‘ tarzında cümleler kurdu. Öncelikle şunu tekrar hatırlatıyorum. 2008’de biz yoktuk. Ayrıca iddianameden de haberimiz, bilgimiz yok. Çünkü uzağız, ilgilenmiyoruz. Neyle suçlandığımızı da bilmiyoruz 2008 için. Ama herhangi bir suç bizim adımıza netleşirse kimseden af dilemez, cezamız neyse çekeriz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özdemir ne demişti?

    F.Bahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, “G.Saray’la ilgili de yurt dışından iddialar geliyor.. Onların da işi bize düşer” ifadelerini kullanmıştı.. Bahsettiği konu ise 2008 yılında UEFA Kupası’nda oynanan G.Saray-Bellinzona maçının bir bahis çetesinin listesinde olması..

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow