hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kulüpler Birliği "küme düşmeme" iddiasını yalanladı

    Kulüpler Birliği küme düşmeme iddiasını yalanladı
    expand

    Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Kulüpler Birliği yönetiminin Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi ile ilgili herhangi bir tavsiye nitelikli karar almadığını bildirdi. Kulüpler Birliği'nin bir seferliğine küme düşmenin kaldırılmasına izin verilmesini istediği iddia edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Kulüpler Birliği yönetiminin Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi ile ilgili herhangi bir tavsiye nitelikli karar almadığını bildirdi.

    Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı ve Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk futbolunun içinde bulunduğu hassas durum ve kendi mesuliyetinin bilincinde olan Kulüpler Birliği Yönetimi'nin, tutarsız ve ikilemli beyanatlar ve icraatlardan uzak durma prensibinde olduğunu ifade etti.

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun demokratik bir seçimle iş başına geldiğini hatırlatan Akıncıoğlu, TFF'nin Türk futbolu ile ilgili her türlü idari kararı alma yetkisine sahip yegane merci olduğunu söyledi.

    Akıncıoğlu, "Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu'nun 58. madde ile ilgili herhangi bir kararı bulunmamaktadır. TFF'nin yetki ve inisiyatifinde bulunan kararlarla ilgili birliğimize mesnetsiz atıfta bulunulmasını üzüntüyle karşılıyoruz" dedi.

    İddia neydi?

    Milliyet Gazetesi’nin haberine göre şike ve teşvikten dolayı küme düşme bir kereliğine affa uğrayacak. Yani, başta Fenerbahçe olmak üzere şike ve teşvikten dolayı suçlanan hiçbir takım küme düşmeyecek.

    Habere göre 58. madde değişmeyecek ama bir kerelik şike ve teşvik gibi suçlara sadece puan silme ve para cezası uygulanacak. Böylece hem Mehmet Ali Aydınlar'ın istediği olacak ve 58. maddede bir değişiklik olmayacak hem de federasyon küme düşme kararı almamış olacaktı.

    Büyün bu konuyla ilgili en büyük çekince UEFA’nın tavrıydı. Fakat UEFA ile geçilen temaslar sonucunda planla ilgili onay alındı ve 26 Ocak’ta TFF’nin olağan üstü genel kurul yapılmasına karar verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow